Elsies päron

Äppelkaka och en Elsie på kockteatern

kockteatern0

En av de trevliga delarna med bokmässan har varit alla kokbokskändisar som vi har fått hänga med bakom Kockteatern. Det är alltid spännande att träffa människor som man har förutfattade meningar om vare sig de är kända eller inte. I det här fallet var de kända och det var himla kul. Jag är däremot inte så bra på att ta kort på människor, tycker att man alltid pajar den trevliga stund man har då. Fjantigt, ja jag vet.

Det var i alla fall roligt att hänga med, prata med, heja på eller skaka hand med personer som Ernst, Maria Montazami, Mat-Tina, Ulf Wagner, Leif Mannerström, Edvard Bloom, Mia Öhrn, Hannu Sarenström, Lisa Lemke, Jonas Cramby, Sara Begner, Jon Widegren, Roy Fares och svenska mästerkockarna Louise, Sigrid och Jennie. Det var även himla kul att åter träffa Hannah och Amanda.

En annan kändis som vill vara med på scen ser ni här, Fröken Elsie Johansson som minsann också skulle vara med. Det hade varit charmigt om hon inte skulle klättra på soffans ryggstöd, på sin mamma och försöka ta sin mammas mikrofon. Tydligen så hörs det väldigt väl när man försöker säga till sitt barn på skarpen tyst och har mikrofon på sig. Det liksom fräser i micken så att det ekar i lokalen.

 

kockteatern2

Kockteatern1

Sen var det himla kul att få kocka loss på den stora scenen med Michael och Lisa Lemke. Vi lagade äppelkaka, jo man får göra det enkelt för sig. Den är och blev även denna gång väldigt bra. Recept har ni nedan.

Kockteatern

Äppelkaka , en liten långpanna

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör (smält)
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk kanel
  • 4 msk strösocker
  • 7 st äpplen

 

  1. Blanda socker och kanel i en påse eller bunke. Skala och kärna ur cirka 7 äpplen som du skär i klyftor. Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan. Lägg äpplena i kakan och blanda om.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet i en separat skål. Smält smöret. Rör i det smälta smöret, mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
  3. Smöra och bröa en långpanna (30×40 cm). Häll i smeten. Stick ner klyftorna i rader i smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Skär den i bitar efter önskemål. Går bra att frysa.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.