Elsies päron

Svenska folkets favoritrecept

2

God morgon!

Nu skall jag äntligen berätta lite mer om den här Kokboken som jag har tjatat en del om. Den är nämligen färdig nu och alldeles redo att börja säljas på Bokmässan imorgon. Sen kommer den säljas på nätet och i handeln.

Den är vit och den blev så fin. Vilken fröjd att få göra ett jobb som består och inte bara äts opp. Även om det är mycket som har ätits opp på vägen dit. Ni som hänger med på Instagram har redan sett mycket av den men här kommer lite mer bilder.

Den heter Svenska folkets favoritrecept  och består av de 100 mest populära recepten från receptsajten Kokaihop.se.

7

För er som inte är bekanta med Kokaihop.se så är det en receptsajt där hemmakockar delar med sig av sina recept, tips och idéer. Sajten har över 600 000 medlemmar, och engagemanget är enormt, varpå iden kom att sammanfatta favoriterna i en bok. Dels för att lyfta fram alla bra recept som man skulle kunna säga har lagats i något som måste vara Sveriges största provkök, och dels för att ge en eloge tillbaka till alla dem som är så flitiga på sajten.

Så under sommaren, eller ungefär två veckors tid, slet vi häcken av oss och lagade, stylade, fotade och åt oss igenom alla dessa rätter. Recepten i boken är utvalda efter betyg, kommentarer, utskrifter och visningar.

Boken släpps alltså till Bokmässan den 27-29 september i Göteborg. Där kommer vi att finnas i en monter precis vid Kokteatern och babbla på om boken (en monter som i sista stund gjorde en U-sväng i utseenden så nu tänker vi om…).

Vi kommer även att få vara med uppe på scen och kocka bland alla andra (stora, kända, duktiga, på riktigt kockar:) kokboksaktuella personer. Här hittar ni programmet.

4

6

Min roll har varit att laga upp alla rätter, piffa och styla dem. Det låter fjantigt att prata om styling när det är mat, fast det är ju precis det man gör. Michael Krantz har tagit alla bilder, Josefine Manderholdt har varit redaktör och Anders Jacobsson har stått för layouten.

Det här har varit ett så himla kul projekt, och jag hoppas verkligen att det var den första i raden av många, många böcker. Jag har så mycket olika upplägg på böcker som jag vill göra och är såklart sugen på att få sätta mina egna recept i bokform. Allt från bröd, barnkalas, hälsa, träning, tillsatser, matfusk, barn, långkok, husman, asiatisk, trender, lergryta, eko, kalljäst, genvägar, fest, vardag, matkultur…..då kan man undra om det verkligen behövs så mycket kokböcker?

Jaaaa det tycker jag verkligen:) Keep them coming!

1

8

5

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Men om man inte kan komma på Bokmässan då? Hittar inte någonstans på Koka ihop att jag kan beställa den ?
    Hälsningar karin

  2. Viktoria (Lyckans)

    Hurra, hurra och grattis till boken! Hade jag inte bott i Karlstad utan i Göteborg hade jag definitivt hälsat på i er monter i helgen. Det jag däremot ska göra är att köpa den när den säljs i handeln eller på nätet.