Elsies päron

Uova in purgatorio eller ägg i skärselden

IMG_4683

Hepp!

Sitter i bilen på väg till Mariestad bråkar med min dator. Kan inte ladda upp de bilder jag vill, så helgens asiatiska mat får helt enkelt vänta.

Vi lyssnar på julsånger på högsta volym med tydliga direktiv när vi får sjunga, klappa eller göra olika rörelser. Våra barn har envisats med den här skivan de senaste månaderna och röjer som galningar i baksätet. Alla som åkt bil med gapiga barn vet att man gör ungefär vad som helst för att hålla dem nöjda och sysselsatta. Och den här skivan, som jag verkligen kan rekommendera, gör susen. Lilla Kotten sjunger julvisor. Det är lite annorlunda versioner och språk där det både rappas och wailas till Räven raskar över isen. Mycket bra! Exempelvis några bra spanska och portugisiska varianter så jag tänkte passa på att tipsa om en god rätt som jag hade med i LCHF-kassen.

Uova in purgatorio  eller Ägg i skärselden som får bli den svenska översättningen

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar eller knipplök
  • Smör till stekning
  • 600 g köttfärs
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 6 ägg
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 dl grädde
  • Salt & peppar
  • Om man vill så även lite hetta i form av sambal oelek eller chili.
  • Gröna oliver med kärna
  • 1 påse rucola
  • 1 rödlök
  • olivolja
  1. Fräs lök och köttfärs i en stekpanna.
  2. Tillsätt krossade tomater, grädde och kryddor. Låt det puttra i 5-10 min. Rör om då och då.
  3. Gör sex gropar i köttfärssåsen med en sked och knäck försiktigt ett ägg i varje grop. Sänk värmen och sätt på ett lock och låt allt puttra 5–10 min. Strö över peppar och lite ost.
  4. Blanda ihop en sallad på oliver, rucola, rödlök och olivolja
  5. Servera med parmesanost och sallad.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.