Elsies päron

Nya tider, nya tapeter, nya äpplen, nya fönster & ny pepp!

Hösten för mig har alltid varit nyår. Det är årstiden med förändring och nytändning. Själva årskiftet och nyårsafton ligger hästlängder ifrån samma nya pepp som jag känner på hösten. Luften, frukträden, grönsakerna, doften, färgerna, kläderna och såklart allt som på något sätt kan förknippas med skolstarten. Att man egentligen vill köpa nytt bänkpapper, pennskrin och sudd. (de två sista har jag köpt och + post it lappar, block, sax, magneter och allt annat som skall göra ordning i mitt liv.

Det härliga är att jag även har fått med mig Patrik på tåget, han skiter visserligen i pennskrin och annat vilket jag inte fattar, men han suktar efter förändringen. Så nu bara kliar det i fingrarna och vi smider planer för allt som skall ändras. Det finns ingen direkt budget att ta av, men det går allt att Cajsa Warga sig fram här ock. Just nu har vi exempelvis rensat ut och sålt massa gamla saker på blocket. Himla bra sätt att bli av med och få in pengar för den nya peppen.

Fönster

Vad vi håller på att spåna på mest är en sådan där populär Gå in i garderob. Vi har ett rum i vår källare som vi skall göra om till en trevlig garderob där man även kan stryka, sy och allt annat …..som vi aldrig gör. MEN med den nya peppen kommer det sys som aldrig förr, eh? Hur som helst, så skall vi ha tapet på ena väggen med en öppen klädförvaring ovanpå denna tapet. Som skenor, hyllor, lampor mm.

Sen har jag snöat in så på fönster. Dels drömmer jag om att vi skall kunna byta ut våra källarfönster eftersom de är just källarfönster, och därmed ganska små, och dels vill jag klämma in fönster lite varstans inne i rummen. Att ersätta innerväggar med fönsterpartier, bygga egna skåp av gamla fönster, göra om ett fönster till en glasdörr som leder ut i trädgården och byta ut de där takfönsterna som vi (i vår lilla bostadsrättsförening) skall byta ut.

Tror att det var Ernst som startade fönsterfantasierna när han byggde det där fantastiska stora vitrinskåpet med fönsterdörrar (bilden ovan är från TV 4 och Kronfönster).Jag vet inte om det var förra, eller förra säsongen. Eftersom vi lägger barn hela kvällarna så missar vi all tv. Läggningen har dock börjat gå mycket bättre (och jag skall återkomma till det) så snart kanske vi kan ta igen lite missad Ernst-tid.

Gårdshuset

Jag går i alla fall i fönstertankar, och jag fantiserar om fina, gamla fönster. Fast helst i nyproduktion. Några av er kanske minns vårt förra boende, ett gammalt K-märkt litet gårdshus (bilden ovan). Så vackert och charmigt, men med fönster som frös igen på vintern och svällde upp vid väderomslag så att de inte gick att öppna. Så alltså något som både är vackert och funkar.

3

Det finns ett företag som heter Kronfönster som b.la gör nyproduktion av vad som ser ut som gamla fina fönster. Bilden ovan och under är lånade från dem. Här kan man även specialbeställa vad man vill ha för form, storlek, material m.m. Runda, hjärteformade eller vad man kan tänkas vilja ha.

4

Känner ni igen er? Har ni samma sug efter förändring när hösten smyger sig på? Vi boar väl inför vintern eller något liknande. Vad det än är så gillar jag det mycket. Får se vad jag kan återkomma med att visa upp, det lutar väl mot någon form av garderob byggd av fönster?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.