Elsies päron

Köttfärslimpa

6

God morgon!

Här kommer dagens husman i form av en limpa köttfärs.

Köttfärslimpa, en stor eller två mindre (6-8 portioner)

  • 1 kg nötfärs
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd – gör eget, se tips nedan
  • lite fond om man vill, grönsaksfond eller oxfond
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • några vitlöksklyftor
  • 1 ask färskost, ca 200g (i limpan)
  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Låt ströbrödet svälla i mjölken i några minuter.
  3. Hacka löken och stek på den hastigt.
  4. Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna. Blanda väl, vilket man enklast gör med händerna.
  5. Forma en köttfärslimpa och lägg i ugnsfast form.
  6. Ställ in limpan i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Den skall vara ungefär 70 grader. Ca 45 minuter.
  7. Serverades med sallad, lingon, knäckebröd och en färskostkräm

Rosépepparkräm

  • 1 ask färskost
  • 1 näve mortlad rosépeppar
  • finhackad persilja
  • lite salt.
  1. Mortla, blanda och smaka av.

Tips:

  • Jag har tjatat om det innan, men att göra sitt eget ströbröd är så enkelt och gott. Ni får mer smak och slipper tillsatser. Frys in brödbitar som blir över av gott bröd och riv eller mal ner det till ströbröd när det behövs.
  • Vill man inte använda ströbröd så kan man ersätta det med exempelvis pofiber.
  • Vill man så serverar man naturligtvis limpan med potatis, lingonsylt och kanske gräddsås.

07

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.