Elsies päron

Paté Paté & Kødbyen

Här kommer lite mer Köpenhamn och semester. För även om det här bara var en helg, så känns det som om vi varit borta en månad. Jag kan inte riktigt sluta tjata om hur viktigt det är med sådana här små getaways. Att få babbla, garva, få nya persepktiv, få den där utekvällen man längtat efter och även inse hur lagom det är att man bara får den någon gång ibland. För hur bra vi än har haft det så längtar alla ihjäl sig efter di små kottarna efter ett tag. Så man behöver mest få beta lite på det där gröna gräset där borta för att inse att det allt är himla grönt hemma hos sig själv med. 

Nästa middag var på Paté Paté som ligger i det trendiga området Kødbyen. Ett slakthusområde som förvandlas till någon form av ett mat- och kulturställe med en blandning med restauranger, barer och konstgallerier. Det kändes danskt, rufft och rätt. Utan att ha varit där så kan jag tänka mig att det liknar Meatpacking District i New York, fast Kødbyen länge (vet inte om det fortfarande gör det ?)användes av slakterier
och köttgrossister bredvid alla trendiga ställen.

I alla fall himla härligt för morsorna att få gå ut och svira på danshak där man beställde ölen i sexpack och varken fatta vad någon sa eller hur klockan plötsligt kunde vara fem. Det händer inte ofta, eller rättare sagt det händer aldrig. Eftersom vi gemensamt har sju barn så var det här första gången på säkert 6år som ingen var gravid eller slutkörd av sömnbrist. Fösta gången som hotellsängen inte stod högst upp på priolistan. Den var fortfarande med på top fem, men det fanns plötsligt energi till mer aktiviteter. Dejligt!

Paté Paté var juste, fast vi tyckte nog att Cofoco från kvällen innan var ännu bättre. Här är lite av maten.

RØGET LAKS m/ syltede agurker, urter, brunet smør & hårdkogt æg (ovan) 

RØDBEDER m/ pistacie-sauce

PANDESTEGTE KAMMUSLINGER m/ spinat, tranebær, kapers & sherry (nedan)

KALVETATAR m/ grøn salat (nedan)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.