Elsies päron

Pecorino

Godmorgon!

Våra middagar är så mycket kaos just nu så man förundras över hur mycket energi man kan lägga på en måltid utan att någon egentligen får i sig så mycket mat. Så man längtar i vanlig ordning efter den där middagen i lugn och ro, att få avsluta meningar och allt det där. Visst kan vi vänta med att äta efter att barnen lagt sig vilket vi gör då och då. Fast dels vet man aldrig när det blir, och man försöker att varmhålla middagen alltför länge och dels känns det som att det bästa är såklart att äta tillsammans. 

Så ett tredje alternativ är att ha en extra måltid som inte kräver så mycket tillagning men fortfarande ger känslan av en lugn och ro middag. En ost, chark, plock eller vad man vill bricka som kan stå där och vänta på att lugnet har lagt sig. Såklart en lika skön bricka att plocka med för alla som inte har kaosmiddagar. Ofta kan man tycka att det blir så satans dyrt när man skall osta loss, och det kan det såklart bli men man kan även köpa väldigt små bitar av allt. Sen fyller man ut med frukt, grönt och kex.

Dessa godsaker kommer från den mycket trevliga butiken Pecorino i Osby. Min syster bor i Älmhult och har oftast med sig godsaker därifrån när hon kommer på besök, och det måste väl vara en av de bästa gåbortpresenter man kan köpa. Så råkar ni ha vägarna förbi Småland så titta in hos Sofie och osta loss. Dels för att butiken är fylld med godsaker, dels för att Sofie är så trevlig och dels för att vi är så himla bra på att bara tycka att den där lilla lokala butiken är ett så fint inslag. Det är väl mysigt att den finns i vårt kvarter.  Jag är likadan, går omkring och gillar butiker utan att stödja dem, men vill vi att småbutiker och småföretagare skall överleva så måste vi naturligtvis handla hos dem. Så ut och handla hos era lokala butiker idag, och trevlig lördag!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    Hej. Våra middagar med en 4åring och en snart 3åring var oxå väldigt mkt kaos för ngr månader sedan. Då gjorde jag och min man det politiskt inkorrekta valet att låta barnen se på vår bärbara dvd-spelare vid matbordet… Resulatet blev att baren åt jättebra (antagligen iom att det gick per automatik när de fick annat att tänka på), jag och min man kunde ha ett trevligt samtal med varann (och även till viss del med barnen) och vi kände alla ändå en mysig gemenskap runt bordet! Efter ngr veckor började vi fasa ut dvdn och då var det som att barnen hade fått in känslan för att sitt och äta tillsammans vid bordet igen. Och alla var nöjda och glada efter måltiden. Ska tilläggas att när barnen är väldigt trötta och därför har svårt att sitta still och koncentrerat så tar vi fram dvdn igen för att de ska få i sig maten utan tjat och tjafs. Det var bara ett tips som funka oväntat bra för vår familj. Hoppas det lugnar ned sig för er!