Elsies päron

Favorit i repris – Kyckling pekingstyle

Godmorgon!

Jag tror allt att vi är på bättringsvägen. Ska inte jinxa det och ropa hurra ännu. Istället tänkte jag passa på att svara på några frågor som återkommer då och då . Vilken rätt som är mest populär på bloggen, finns någon form av paradrätt och om jag tyckter att det är den bästa?

De två rätter med absolut mest sökningar är Pulled pork och Texas no bean chili. De är så himla bra så det är kul att många har testat dem. Dels är det rätter som har varit ganska trendiga och dels är de så sökvänliga vilket gör dem lätta att hitta. Om jag skulle lyfta fram någon som jag tycker är bra men inte får vara med så mycket så är det nog denna, Kyckling Pekingstyle med mandarinplättar. Alltså hel kyckling som tillagas lite som en Pekinganka med söt hoisinsauce och äts tillsammans med krispiga grönsaker i mandarinplättar.

Vill man lyfta fram något så får stoppa in lite sökvänligare titlar som Världens bästa kycklingrätt, Underbar kyckling, Den godaste kycklingen…så nu kanske någon mer hittar hit. Sen kan man även hålla på och köpa sökord av google för att styra till sig mer trafik. Det är inget jag gör, men har bekanta som lägger några hundralappar om dagen på detta. Då har de väldigt, väldigt små företag vilket får en att inse hur galet mycket pengar google omsätter.

Så dagens middagstips blir en favorit i repris.

Kyckling Pekingstyle

Här var det hel, färsk svensk kyckling på ca 1,2 kg.

Blanda samman:

  • ½ dl hoisin
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • lite ättika
  • salt & peppar
  1. Gnid in blandningen på kycklingen.
  2. Lägg kycklingen på ett galler och skjutsa in i ugnen i 175 grader i ca 45 minuter, sätt en plåt under som det kan droppa på.
  3. Skär i kycklingen och se så att köttet är bra. Plocka sedan isär och skär i mindre bitar.

Mandarinplättar (nej det är inga mandariner i)

  • 6 dl
  1. Lägg mjöl, salt och socker i en bunke.
  2. Slå över det kokande vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen svalna något innan den läggs upp på ett mjölat bakbord.
  3. Knåda degen tills den blivit slät och smidig, låt sedan degen vila i ca. 30 minuter.
  4. Dela degen i ca 15 bitar, ungefär stora som golfbollar och kavla ut dem så tunt det går. Pensla ena sidan av plättarna med sesamolja och lägg i hop dem två och två. Hetta upp en stekpanna med lite matolja och stek pannkakorna 1-2 minuter på varje sida, de är färdiga när ytan vill ”puffa” upp.
  5. Skall man inte äta dem direkt så lägg dem en och en på en tallrik och täck med plast. Värm dem försiktigt i mikrovågsugn eller i vanlig ugn innan servering.

Grönsaker

Ta vad ni vill, men det är bra med lite krisp. Här användes remsor av morot, gurka och rättika.

Så här: Dra isär pannkakorna och fyll dem med kyckling, grönsaker och lite hoisinsås.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.