Elsies päron

Grill, Godis & God Jul

God Jul på er alla bloggvänner!

Hoppas att ni har det sketabra, gott och mysigt. Julafton är och förblir en av mina absoluta favoritdagar, och jag gillar så att det får fortsätta vara det. Att man känner sig så förväntansfull så att det nästan inte är klokt, även om det kanske främst är för barnens skull eller att jag i alla fall låtsas att det är det.

Den del som dock har blivit bättre med åren, det är väl i alla fall väntan. När man var liten så var detta även världens längsta dag, och det var inte klokt hur långsamt tiden gick fram till det var paketdags. Nu är den tiden underbar, att bara lulla runt och grilljera lite skinka (som jag brände….sorry släkten), slå in lite paket, koka lite mer knäck och bara varva ner. Nytt inslag i år som jag absolut tycker kan få bli en tradition var att tända grillen i snöstormen. Provsmaka skinkan och grilla korv, det är väl ett bra alternativ till uppesittarkväll. Överst har ni en mycket fin Knäckvariant från min syster på tjocken Maria.

Jordnötsknäck med chokladtäcke

  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  1. Koka tills det går att göra kulprov.
  2. Blanda ner 1-2 dl hackade jordnötter.
  3. Låt stelna och bred sedan över smält choklad.

Kram och god fortsättning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karolina

    God fortsättning! Tack för en bra blogg! Vi grillade också dan före dan, som en liten hyllning för att vi går mot ljusare tider;-)