Det här blir en krämig kyckling som här åts ihop med frästa grönsaker, bröd och ytterligare lite mangokräm. Skyn från kycklingen fungerar fint som sås. Har ni tid så sila den och red av den så får ni en ännu bättre sås. Vill man ha mer tillbehör för att suga upp all god sås så fungerar det såklart lika bra med ris, couscous,potatis och allt det där andra.
Ungsbakad mangokyckling
- 600 g svenska urbenade kycklinglårfiléer
- 3 fint skivade vitlöksklyftor
- rapsolja
- salt och peppar
- 1 msk flytande honung
- 3 msk mango chutney
- ca 1.5 dl lätt creme fraiche
- Smörj en ugnsfast form.
- Rulla ihop filéerna. Har man tid så steker man dem hastig för lite yta.
- Lägg kycklingen i formen.
- Blanda samman cremé fraiche, vitlök, honung, chutney, salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen.
- In i ugnen i ca 180 grader i 30 minuter. Skär i kycklingens tjockaste del för att kontrollera att den är klar.
Frästa grönsaker
- 2 dl strimlad vitkål
- 1 broccoli
- 3 morötter
- 1 gul lök
- 1 vitlök
- olja till stekning
- salt och peppar.
Fräs allt i en het panna.
Mangosås
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk mango chutney
- salt och peppar
Blanda och smaka av.
Oj vad det vattnas i munnen. Måste göras. Du borde verkligen göra en kokbok.