Elsies päron

Lingonmousserande & Freixenet

 

Det kom några småflaskor Freixenet på posten, och det tackar jag inte nej till eftersom det är något jag gillar. Det här med att skriva om produkter/göra reklam/recencera eller vad man nu skall kalla det, känns alltid lite känsligt. För mig påminner det väldigt mycket om när man var jobbreferens åt folk. Eftersom jag under många år haft säsongspersonal så har jag fått agera mycket referens. Det är kul och roligt att få hjälpa både givaren och sökaren, dvs så länge man har gott att säga om personen i fråga. Annars är det bäst att avstå. Detsamma med produkter.

Och varför jag gillar Freixenet är nog faktiskt mest för att den känns så himla prisvärd, 75:-. Den är god att dricka precis som den är, och det känns inte helt som att slänga pengar i sjön om man skulle vilja göra något annat av den. Som exempelvis en julig drink till glöggfesten.

Lingonmousserande

  • 1 flaska mousserande
  • 1 liter lingondryck
  • 0.5 dl frysta lingon
  • mynta om man vill
  • krossad is

Blanda allt, och fyll slutligen på med mousserande.

Angående Freixnet så har jag även så himla mycket jobbminnen till den här bubbliga drycken.  Det var oftast den dryck jag använde till alla arrangemang  på mitt förra jobb, om inte kunden hade önskat något annat.  Skulle det vara bubbel på arrangemangen så fanns det antagligen något att fira, och det var antagligen många som skulle ha ett glas samtidigt. Det är vanligtvis inga problem, man ställer upp massa glas och fyller på till hälften, lämnar en liten skvätt att fylla på precis innan gästen kommer så att det fortfarande bubblar.

Det enda knusslet var att vår arbetsplats var en massa båtar, fartyg och pråmar som länkades samman med diverse landgångar. Några båtar stabila och inte så rörliga medan andra låg väldigt utsatta för vågor och framförallt förbipasserande fartyg i Göteborgs hamn. Fem knop är fartgränsen i farleden, något som inte alltid hålls och det var ett konstant tjat på Älvsnabben som åkte för fort eller för nära, framförallt på kvällstid, och framförallt när man försökte förbereda 100 glas mousserande till ett sällskap på ingång.

Jag minns en gång Kustbevakning ryckte ut, och körde på tok för fort och våra festförberedelser, däribland mycket Freixnet  hamnade i en enda stor krossad hög på hela golvet. Eller när jag och min kompis/kollega Emelie skulle ta hand om ett sällskap som skulle ut på en tur med bogserbåten Herkules. I ganska bra sjögång skulle vi förbereda en massa glas, visserligen plastglas men man ville ändå gärna slippa dominoeffekten på all skumpa. Då är det bra att ha prisvärda drycker.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.