Ibland kan det tyckas svårt att få till smakerna, inte minst med det vegetariska så här mitt i vintern. Man kryddar och kryddar men allt man lagar tenderar att smaka likadant. Då kan det vara bra att ha lite smakhjälpare i kylen, något som bryter av den där känslan. Kanske en Mojo?
Mojo är det spanska ordet för chilikrydda, och alla ni som har semestrat på Kanarieholmarna har garanterat doppat saltbakad potatis i den. Det är exempelvis precis vad vi snart skall göra på den här bilden.
Och bara för det så fastnade jag i de här gamla semesterbilderna och insåg att herregud vad gammal jag är. Det är inte konstigt att jag börjar bli gråhårig och skröpplig. Det är en semesterresa till Lanzarote med kompisar, minibuss och surf. Johan, Simon, Elin, Jernis, Pat och Daniel – så här såg vi ut när vi var ungdom.
Och så di där mojona då, en av många receptvarianter på en grön mojo och en röd mojo.
Mojo verde
- 1 msk vinäger
- 1 skiva vitt bröd utan kanter
- en knippe slätbladig persilja, ca 250g
- 2 urkärnade gröna chilifrukter
- 4 vitlökskyftor
- ½ msk malen spiskummin
- 3-4 dl god olivolja, eller till ni tycker att det är bra smak och konsistens
- salt & peppar
- Häll över vinägern över brödet. Låt dra lite.
- Plocka ner persiljan så att det bara är blad.
- Mixa alltsammans, förutom oljan som hälls ner i en tunn stråle medan maskinen går. Tillsätt såpass mycket olja tills det blir en röra och smaka av.
Mojo rojo
- 1 msk vinäger
- 1 skiva vitt bröd utan kanter
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 msk paprika pulver
- 2 msk ajvar relish
- 6 pressade vitlökskyftor
- 2 dl god olivolja
- salt & peppar
- Häll över vinägern över brödet. Låt dra lite.
- Mixa alltsammans, förutom oljan som hälls ner i en tunn stråle medan maskinen går.
- Det skall bli som en ganska tjock pasta
Done with so many japan news? I’m at this website to meet your requirements!!