Elsies päron

Bastard

Då sitter vi på tåget igen och 24-timmars skön Malmötrip är avklarat. Trötta, nöjda och fulltankade med kompisenergi åker vi hem. Dålig uppkoppling på tåget igen men här kommer de bilder jag lyckades ladda upp från gårdagens middag.  Det blev en kväll på trevliga stället Bastard på Mäster Johansgatan 11. Robust, avslappnat,saluhalliknande ställe som faktiskt påminde en del om Rolfs kök. En god, trevlig och prisvärd kväll på ett ställe som jag gärna besöker igen.

Här har de en ständigt uppdaterad meny som inte finns att läsa på hemsidan fast jag antar att det är lite samma anda på rätterna som går igen från dag till dag. Igår var andan i alla fall tydliga husmanssmaker i kul och spännande kombinationer. Jag tycker om de miljömedvetna trenderan att man skall våga använda alla delar av djuret och att man kan testa det i nya kombinationer. Här vågade man ha få huvudrätter och istället kompensera med flera mindre rätter som man enkelt kunde dela på i sällskapet. Juste lokal, trevlig personal och en helt ok nota.

På våra tallrikar med mellanrätter som låg runt hundralappen fanns:

  • Bastardplanka
  • Confiterad purjolök med ägg, bottarga & dill
  • Rostad morot med rå oxe, harissa & mandelkräm
  • Gräsandshjärta med bacon, vita bönor & salsa verde

Desserten längst ner bestod av Pot de creme och en Mjölkglass med sultanrussin i grappa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. soffansofar

    Tack för finfint skånetips…även en skåning som jag kan ha svårt att uppdatera sig i den skånska restaurangvärlden. Förresten åt jag världens godaste gåsamiddag(skippade dock svartsoppan) hos min pappa på hans Wärldshus(www.ringsjowardhus.se) tillbehören fullkomligen exploderade i i gommen brysselkål, sötpotaatis, rödkål…och gåsen jädrar så gott. Maten här på Lanzarote är inte heller så tokig…kika gärna in och kolla hos mig.