Hur gör man Pulled Pork? – Elsies päron
kristin

Elsies päron

Hur gör man Pulled Pork?

 

kristins.biz

Här hittar ni hela detta inlägget om Hur man gör Pulled Pork i uppdaterad form på nya bloggen.

Jag är tydligen inte så tydlig som jag tror att jag är, eller rättare sagt är jag nog otydlig i frågan varför jag inte är så tydlig. Que? Jo, jag fortsätter få många frågor om hur man gör pulled pork, så här kommer lite förtydligande.Varför så otydligt? Därför att det här är en tålig rätt som pallar stor variation i tillvägagångssätt, smaksättning och servering.

 • Kött – Vi har använt fläskkarre, men visst går det att prova sig fram med andra styckningsdelar eller djur. Pulled Beef finns det massa recept på om ni letar. Jag tycker att fläskkarre är gott och mycket prisvärt. Köp svenskt kött, men gärna billigare med kort utgångsdatum. Frys in det om ni inte hinner laga till det direkt.
 • Bitar eller hel bit? – Det funkar vilket som. Har man bråttom så skär man den i bitar. Gillar man att få mer av den aningen hårdare skorpan så delar man i bitar.
 • Kryddning – Ni kan krydda precis hur ni vill. Som vi vanligtvis gör så gnider vi in köttet med kryddor, kryddblandning och en rökig grillsauce. När köttet är klart och nerpillat så smaksätter man med mer smak om man vill, kanske mer grillsauce, chilisauce eller kryddor. Vill man ha mycket hetta så tillsätt sambal. Önskar man mer syra/sötma så balansera med ättika och socker. Go nuts!
 • Lergryta – Det måste inte vara just en lergryta även om de är himla bra. En ugnsfast djup, form med lock fungerar bra eller ordentligt täckt med ugnsfolie
 • Vätska – Nej man adderar ingen vätska. Köttet släpper så mycket så det behövs inte.
 • Tid – 10 timmar? Hur, var och när ska man hinna det? Det måste inte vara exakt 10 timmar, men ungerfär. Köttet är bra när det enkelt går att pilla isär. Låt den gå över natten, dagen innan eller kanske flera dagarn innan planerad middag. Kyl ner och laga iorning när det är dags. Är det bråttom så kan man höja graderna lite, ca 10 grader och korta tiden med några timmar.

kristins.biz

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
kristin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Minna

  hej! min mamma säger att man alltid ska blötlägga lergrytan ca. 20 minuter innan man sedan ställer in den i en kall ugn. stämmer det (i detta fallet)? har lånat hennes och vill ju tusan inte att den ska spricka 🙂 mvh minna

  1. kristin
   elsiesparon

   Hej Minna!
   Jo men det skall man nog egentligen. Alla verkar eniga om det, bara det att vi har aldrig gjort det. Det har liksom bara aldrig blivit så. Fast det är nog bäst att du gör det, för nu har vi nog jinxat det:) Hoppas det blir bra!

 2. Tove

  Jag provade på Pulled Pork häromhelgen och bjöd våra närmsta vänner på “vuxen tacos”. Jag gjorde slaviskt efter ditt recept, men fuskade med “rubb” på påse och färdig Bbq sås. Och körde allt i en Le creuset gryta, men jag öste dock köttet 1-2ggr/tim. Och det blev fantastikt gott och mycket uppskattat på middagen! Nu vil alla våra vänner göra p.llad gris!!! Tusen tack för ett exellent recept och en mkt bra blogg, som vanligt!

 3. emma

  varje gång jag ser dina bilder på pulled pork blir jag sååå sugen på att göra det!! nu får det banne mig bli av nästa helg, kanske på söndagen. borde väl vara helt ok som matlåda? annars får min sambo och jag verkligen äta mycket 😀