Här kommer dagens pudding, Äppelpudding med honung & gryn
- 5 dl mjölk
- 5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 2 dl grahamsgryn eller mannagryn
- 2 ägg
- 3 msk socker
- 1 msk honung
- 1 tsk kanel
- 4-5 äpplen, urkärnade och klyftade
- Koka upp mjölk, vatten och salt. Tillsätt havregrynen och koka gröten på låg temperatur under omrörning, i ca 10 minuter.
- Smaksätt gröten med 1 msk socker och honung.
- Vispa upp äggen och rör i dem.
- Häll hälften av gröten i en smord form.
- Lägg äpplena i ett lager över gröten. Strö på resterande socker och kanel. Häll över resten av gröten.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 45 minuter.
Tanken var att göra puddingen på mannagryn, men sen blev det på grahamsgryn istället, och mannagrynen fick i stället bli Klappgröt. Que?
Fortsättning följer……
Senaste kommentarer