Elsies päron

Matkollo

Jag ligger som jag tjatat om efter med många inlägg. Vet inte varför jag tjatar om det, det är väl knappast så att ni bryr er om det skrivs i kronologisk ordning? Fast ju mer tid som går desto större chans är det liksom att det inte blir av att man skriver dem.

Hur som, så är det ganska trevligt att plocka fram härliga minnen från sommaren som jag inte hunnit fått ner i skrift ännu. Så här får ni lite sommar i höstmörkret. Sommar form av bilder från när vi besökte Karin och Magnus i deras lilla sommarstuga i de småländska skogarna. Bullens pilsnerkorv och ravioli på burk skulle man kunna tänka sig när man åker till stugan, vilket hade varit precis lika mysigt det med. Men det här var snarare tvärtom, ett litet matkollo för matnördar, eller 24-timmarsjakten på kalorierna. Och herre min skapare vad gott det var!

Vi börjar med lunchen, pizza, köpt, nedkyld, fraktad och uppvärmd i ugn.Varför? Därför att pizza från  Utby Pizzeria, är värd att fraktas långväga. De har nu bytt namn till I love Pizza, och även öppnat en filial på Friggagatan. Ni som bor i Göteborg – prova!

Kvällens grillmiddag är en sådant där matminne som jag kan fantisera om. Den var faktistk  helt fantastiskt god. Kanske för att det stod massa kockar och trängdes kring grillen, men den huvudsakliga anledningen var nog att det var så bra kött som låg på den. Så ett stort tack till Activs gård som föder upp så fina djur.

Lamm var det som låg på vår grill, ett halvt lamm styckat i fler delar än jag kan återberätta. Visst, det spelar inte så stor roll vad som ligger på grillen en sommarkväll efter ett dopp i sjön. MEN, lamm som man vet var de kommer ifrån, har haft det bra och ätit egenproducerat foder från gården. Det är gott på alla sätt!

Serverades med en sjuhelsikkes god, Potatissallad med mango & getost. Den bestod av färskpotatis, mogen mango, getost, sockerärtor, salt & peppar

 

Kvällen avslutades senare med en dessert som får bli ett eget inlägg, och det här är en cliffhanger som är väl värd att vänta på. Nästa dag, efter lite nattbadande, fortsatte tjockiskollo med Bakisbrunch. Jo, men det låter festligare med brunch även om den kanske startade för tidigt för att få kallas det. Brunch till småbarnsföräldrar helt enkelt, trötta småbarnsföräldrar.

Bakisbrunch som bestod av

  • knapperstekt bacon
  • vita bönor i tomatsås
  • korv
  • smörstekt toast
  • ägg och baconbakelse (ungefär samma som den här.)
  • knäcke, smör, ost, kaffe, juice och andra vanliga ting
  • scramble egg

När vi tackade för oss, för att proppmätta åka vidare så åkte The pulled pork in i ugnen. Hoppas, hoppas jag får åka på matkollo nästa sommar igen.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. elsiesparon

      Hej Madeleine! Viktväktarna tar emot anmälningar, de står som anonym sponsor till hela upplägget….:)