Elsies päron

Struktur utan röd tråd

Hola compadres!

Jag vet inte om jag försöker få någon form av feng shui i det trötta huvudet idag, men jag tänker, skriver och pratar i punktform? Det finns ingen röd tråd men det finns struktur. Det är väl lika bra att köra på det, för att undvika allt svammlande.

Det här är punkterna jag funderar på just nu. Vad funderar ni på?

  • Bloggtävlingar…jag har inte så mycket erfarenhet i det hela, det har ju mest varit denna Pippi på svensk fågel som vi varit med i. Det är klart att jag fattar att det för företaget går ut på att få uppmärksamhet, besökssiffror, marknadsföring. Bloggaren hoppas få synas i lite nya sammanhang, få nya läsare och kanske även få vinna något. Vinna något för att ännu en gång få nya läsare, få synas i nya sammanhang. De som storsint säger att deras läsare skall rösta på det bidrag som ni tycker är bäst. Visst låter det bättre att säga så, och det är väl ett val som jag hoppas läsaren vågar göra själv. Men jag tror inte att läsaren bryr sig så mycket om själva bidragen eller? Är det tävling så vill vi rösta på den/dem/det vi är mest sammankopplade till.  Så alla bloggtävlingar kan väl egentligen inte bli så mycket annat än en tävling om vem som har mest läsare. Eller? Jag vet i alla fall att det slagit mig varje gång att det verkligen inte är min grej det här med att jaga röster, eller att marknadsföra mig själv överhuvudtaget. Varför är det så svårt?

 

  • Kommer Så mycket bättre vara lika bra i år ? Känns mycket spännande att Olle Ljungstrum skall vara med, även Maja, Pugh och Miss Li.  När kommer På spåret? Pluras kök funkar bra även denna säsong. Undrar om det var Marias förtjänst att jag sprang och klippte page? Har alltid tyckt att hon är skitsnygg. Sen undrar jag om det fanns/var en fråga kring rökningen. Alltså att ska det rökas så får ni göra det ordentligt, en cigg i mungipan hela tiden á la marlboro cowboys, för annars ser det ut som att vi smyger med det?

 

  • Björksav, varför används inte det mer i vår svenska matlagning? Alltså  saven/vätskan som utvinns ur björkträd.  Savtappning  ingår inte i allemansrätten, men om man har egna björkar så måste man väl få göra det? Vi gjorde det när vi var barn, spikade i en spik och band upp en kopp under så droppade det ner sav i den. Så drack man det, åt lite harsyra och kände att man enkelt kunde leva i skogen, typ jämt!Jag vet att den används litegran, det finns björkdricka, eller i några alkoholhaltiga former, mousserannde vin,  björksirap och säkert massa mer. Men varför är det inte en smak som vi gillar att slänga oss mer med, och så en liten , syrlig hint av björksmak.
  • I vilket paralellt universum lever alla nappar? Hur kan man ena stunden ha 20 nykokade nappar för att en kvart senare ha en?  Och hur får man sin treåring att sluta med napp, som hon älskar, när lillasyster har en i munnen?
  • Hur kan man inte vara feminist? Varför stör sig folk så på det uttrycket? Sen att det finns störiga feminister det är en annan sak, störiga personer finns det väl inom alla kategorier. Men hur kan man inte stödja tanken/hoppet/kampen om att vi skall ha ett samhälle som behandlar män och kvinnor lika?
  • Vaför är det 72st våtservetter i alla olika paket från olika märken ?
  • Jag hatar när människor tränger sig fram vid öppnandet av en ny kassa i affären.Ett kösystem där ingen skulle komma på tanken att tränga sig i ena sekunden, och i nästa sekund kan den som stod sist armbåga sig fram till först. Hur kan det vara ok?
  • Nu ska vi åka sparkcykel. Hej!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Hej,
    ojojoj det var många tankar! 🙂

    Tror inte det är så bra idé att slå spikar i björkar för
    att utvinna sin egen sav. Det finns björksocker att köpa
    utvunnet av sav, populärt bland lchf´are.

    Tycker ”Så mkt bättre” är en så bra programform, ser fram emot det,
    intressanta mixar av artister, vet dock inte vilka som är med i år.

    Störa sig på att folk går före i kön? Tycker att folk överlag är
    ohyfsade och funderar mkt på vad det beror på? (bor i Gbg) Folk
    går på en, tränger sig före, släpper dörrar i ansiktet på en osv.
    och de ber inte om ursäkt, de kanske inte ens är medvetna om det?
    Tycker att mentaliteten överlag är trist.

    Jag tycker tävlningar är onödiga.

    1. elsiesparon

      Hej Mia!
      Jag har slutat spika i björkarna, men tackar för tipset om björksocker, och tack för dina tankar. Ha det fint!

  2. Mia

    Hahaha, vilket roligt inlägg! Kanske är för att igenkänningsfaktorn är så hög, att min hjärna också arbetar i punktform just nu. Flera paralella helt olika ämnen trängs för att komma fram. Kanske lika bra för mig också at punkta ner dem så blir det iaf struktur!

    Tipps i nappfrågan. Locka med en fin present i utbyte mot alla napparna eller vänta till den 24/12 och ge dem till tomten.

    1. elsiesparon

      Hej Mia! Bra tips, tomten står högt i kurs så det borde funka:)
      Skönt att det är fler än jag som är röriga. Ha det gött!

  3. Emma

    Haha, kul inlägg 🙂 Ibland har man inte nåt samband helt enkelt. Hur länge ska du vara mammaledig? Och ska du då söka nytt jobb, alltså inte gå tillbaka till ditt gamla innan du hittar nytt? 🙂 Mest allmänt nyfiken, du vet! Kram!

    1. elsiesparon

      Hej Emma! Vi har ännu inte fått någon dagisplats till Bibbi, så vi vet inte riktigt. Nej, jag ska inte gå tillbaka utan börja söka jobb. Kul men lite skrämmande:) Och hur är skolan? Trivs du? Ha det fint!

      1. Emma

        Vad spännande! Kommer säkert gå jättebra. Vet dock inte hur mycket jobb det finns nu, men det beror väl på vad man kan tänka sig. Alla som hade gått ur skolan i år hade iaf jobb, men hur kräsna de var vet jag inte 😉 Skolan känns hittills jättebra, tror det kommer bli super! Det är ju någonstans inom ämnet iaf jag vill vara, så det kan nog vara en bra grund. Lycka till med allt, och tack igen för härlig läsning 🙂

        1. elsiesparon

          Hej Emma!
          Kul, och håll kvar vid den känslan, att det är någonstans inom ämnet som intresserar dig. Lycka till!