Godisaffären – Elsies päron
kristin

Elsies päron

Godisaffären

20120904-221016.jpg

Tipsade igår om att loppisar var bra ställen att fynda roliga och annorlunda formar. Är man ute efter mer traditionella varianter så tycker jag att många lågpriskedjor (var nu gränsen går för att vara det?) faktiskt är mycket över förväntan bra. Exempelvis Rusta och ÖB, sen vidare så klart även Ikea, Åhlens och egentligen hur många som helst. För det här med att pimpa vårt kök och dess inredning känns nästan som en marknad som har exploderat likt barnmarknaden. Jag motsätter mig inte, älskart! (Inte den riktad mot barnmarknaden, dock. Den tycker jag är ful, inte att det finns mycket prylar utan att de är överprisade och ofta spelar på vårt samvete om vi vill våra barns bästa och deras säkerhet. Men köksmarknaden får gärna fortsätta att svämma över). Sen om vi verkligen använder prylarna verkar inte vara fullt lika viktigt, men så är det väl med ganska mycket som konsumeras, och jag är inte bättre själv. Det finns många ämnen på temat som tål att diskuteras Överkonsumtion, resursslöseri, ha snygga onödiga köksprylar, få plats i skåpen, priset….så med allt detta sagt så vänder jag kappan för idag blåser det massor i Gbg…

Lågpriskedjorna, loppisar i all ära, men ibland måste man bara få gå in i den finaste godisbutiken, i alla fall den finaste i vårt område. Jag brukat motstå, får ibland gå en omväg för att jag inte klarar av skyltfönstret men igår bara råkade jag hamna där. Var liksom tvungen att gå in och dra lite med fingret längsmed alla fina, fina saker. Jag pratar återigen om Bagaren och Kocken. Jag tänker alltid på det Pippiavsnittet när Pipp, Tommy och Annika är inne i godisaffären och alla barnen står med suktande blickar utanför fönstret. Lite så känns den här affären för mig, fast jag är inte hon med en kappsäck fylld med gulmynt som köper röda remmar, jag är hon som suktar.

Den här ligger i Kålltorp, på Ängsvaktaregatan 4, men har en stor, frodig webbutik som ni ser. Har ni själva några butiker som ni inte riktigt kan motstå? Ge oss mer att sukta efter!

20120904-221026.jpg

20120904-221156.jpg

20120904-221036.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
kristin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mallan

  Älskar deras skyltfönster, man blir galen när man går förbi där på kvällarna och butiken ska vi inte tala om:)

  1. kristin
   elsiesparon

   Hej Jennifer!
   Jag missade visst att skriva det, fyllde på inlägget med infon att det ligger på Ängsvaktaregatan 4, alldeles bakom Kåken och Härlanda fängelset.
   Ha det gott!