Elsies päron

Kycklingsallad med sidfläsk & dressing på grillad paprika

 

Dagens lunch/middagstips, Kycklingsallad (eller macka) med sidfläsk & dressing på grillad paprika.

Vi hade ganska mycket kycklingrester från kyckling i lergryta. Jag prisar ju den där lergrytan, och om jag inte har nämnt det förut så får man även väldigt bra rester av den. Kycklingen som blev över  plockades ner och blev en kycklingsallad för några och en kycklingmacka för andra. Bägge rätterna bestod av följande.

 Kyckling

  • nerplockat kycklingkött från ca en ½ kyckling.

Tips: Om ni istället har exempelvis kycklingfiléer kvar från gårdagens middag, vilket kanske är vanligare så kan de ibland vara lite torra. Ett bra sätt att göra dem roligare kan vara att dressa upp dem och grilla på en aning i ugnen. 

  • zest från 1 citron
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • olja
  • peppar
  1. Plocka ner kycklingen, alltså dra isär i bitar istället för att skära. Gegga in den med olja, zest, vitlök, salt och peppar.
  2. Lägg i en form och värm i 200 grader tills det fått lite yta.

Bacon är något som vi oftast har i frysen, och även sidfläsk. Väldigt användbart. Sidfläsk brukar jag passa på när det är erbjudande eller kort datum, och frysa in det skivat. Jag tycker inte att något av det är så gott allena, men tillsammans med annat blir det oftast överaskande bra. Här användes sidfläsk som grillades på i ugnen i 210 grader. Även röd och gul paprika som började tappa sin spänst penslades med olja och grillades på. Pallar ni så tar ni fram grillpannan och får snyggare mönster, men att steka/grilla i ugnen är väldigt smidigt om man ändå har den på och man slipper framförallt all disk, skvätt och os.

Salladen och det gröna var en blandning på 1 mogen avokado, rödlök, mixsallad, röda och gula tomater

Skala, skölj & skiva.

Dressing med grillad paprika

  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl yoghurt
  • ½ gul grillad paprika. Penslades med olja, grillades och hackades ner.
  • lite honung
  • salt & peppar

Blanda samman allt och smaka av med salt & peppar. Var sparsam med saltet då den skall vara aningen söt för att bryta av mot det salta sidfläsket.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.