Två svettiga divor – Elsies päron

Elsies päron

Två svettiga divor

Mästerkockarna Mannerström och Morberg har precis avklarat ett svettigt avsnitt (repris antar jag) ur serien Vad blir det för mat. Det är alltid rolig matlagning i det programmet, älskar köket och prylarna. De högljudda, stora, pondusgubbarna är också härliga. Underhållande, pompösa, framgångsrika  och duktiga matdivor. Det är så mycket att tycka om,men även mycket att förundras över. Om dessa två hade varit kvinnor, hur hade detta sett ut då? Svettiga, håriga, stora, högljudda kvinnor. Är vi redo för det? Jag gissar på att de hade haft andra beskrivande ord innan pondus, duktiga och framgångsrika. Det hade varit mer fokus på mattant, pms och andra mindre positiva titlar som beskriver att någon inte riktigt gör som de borde. Vad tror ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sophia

  Kolla upp ”Two fat ladies”, engelskt matlagningsprogram med just två feta kvinnor som programledare. Har, vad jag vet, aldrig sänts på svt, men man kan ju önska att de tar in det.

  1. elsiesparon

   Hej Sofia! Jo, dem gillar jag skarpt! Bra tips. Fast det är synd att det måste vara fokus på att de är feta istället för duktiga.
   Ha det bra!

 2. mia

  Vi får önska till TV! Det matprogrammet skulle jag definitivt titta på. Jag tänker damer ala kulstöterskan som vann igår på OS- en redigt rejäl kvinna!

 3. Helena

  Kvinnor i samma ålder som Mannerström och Morberg skulle tyvärr aldrig visas i TV. Kvinnor blir visst för gamla vid 35. Om äldre kvinnor till äventyrs skulle släppas fram skulle nog fokus inte ligga på maten, utan på deras utseende. Det är en trist värld där de flesta kvinnor som visas i TV måste vara under 30, blonda och (helst) med stor byst… Man tycker vi borde visa den verkliga mångfalden i vårt samhälle.

 4. stadstjejlantlolla

  hahaha, intressant tanke…
  Tror tyvärr det hade blivit mycket anmärkningar på deras utseende och framtoning (mer än deras kunskaper & prestationer) om de varit kvinnor också.