Lingon, russin & graham – Elsies päron
kristin

Elsies päron

Lingon, russin & graham

20120805-081123.jpg

Godmorgon på er!
Här kommer det igen, det kalljästa. Kan inte nog säga hur bra det är.

25g jäst (1/2 paket)
ca 8 dl liter vatten
1-2 dl lingonsylt
1 dl russin
3 grahamsmjöl
en stor nypa salt
resten vetemjöl till degen känns smidig.

Kväll: Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner resten av ingredienserna, avsluta med vetemjöl. Rör och häll i vetemjölet pö om pö. Degen skall vara lös, men så pass hård så att det börjar bli lite tungt att röra runt.
Varför jag är så otydlig med måtten är för att degen inte är så kräsen, och för att jag aldrig mäter….
Morgon: Sätt ugnen på 200grader.
Skopa ut ut degen på en plåt. De kommer flyta ut, men det är bara att skära/ bryta isär dem. Eller så klickar man ut sim en lång limpa. Strö lite grahamsmjöl över och baka tills de fått fin färg, i ca 15-20 minuter. Låt dem vila lite innan du skär i dem.
Trevlig söndag!

20120805-102257.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
kristin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.