Elsies päron

Ugnsomelett med squash, fänkål, feta & rosmarin

Idag står det mycket på to do listan. Jag skall bland annat fortsätta rensa förråd medan barnen och Patrik har åkt vidare från morföräldrar till farföräldrar. Jag hyllade känslan att få rensa i förra veckan, men kännar att mitt känslokalla slängarhumör fick sig en rejäl törn de senaste dagarna. Den mötte sin värdige motståndare, fienden Fru nostalgi. Att vara hemma i sitt barndomshem och se sina barn leka med mina, och även mina föräldrars gamla leksaker, böcker och prylar. Det är ju ganska fint. Skit! Det kommer inte bli mycket utrensat idag. Hyra lager kanske?
Springa milen står även på listan så jag kanske skall ta tag i den punkten först, innan jag hittar på massa anledningar till att det inte passar idag. Känner att det börjar poppa upp ursäkter, anamma dem eller bara snöra på sig skorna..
 
Här kommer i alla fall dagens lunchtips,
 
Ugnsomelett med squash, fänkål, feta & rosmarin
(4-6 portioner beroende på vad som serveras till, går även bra att byta ut grönsakerna till andra, bara kolla så att de inte bränner i ugnen)
1 squash, skivad på längden
1 fänkål, skivat
2 rödlökar, skivade
6 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 dl lagrad sveciaost, riven
150 g fetaost, grovt smulad
6 körsbärstomater, halverade
Färska rosmarinkvistar
Olivolja
Salt och svartpeppar
 
  1. Skiva squash (på längden), rödlök och fänkål.
  2. Värm ugnen till 250grader.
  3. Blanda squash, fänkål och rödlök med olivilja. Gegga runt och lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 5 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Salta och peppra. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och häll äggstanningen över grönsakerna. Smula över fetaosten och peta ner tomathalvorna. Strö över rosmarin, salt och grovmalen svartpeppar.
  5. Grädda omeletten i 200 grader tills den ”stannat” och fått fin färg (cirka 20 minuter). Den kan gärna få stå några minuter innan servering.
  6. Servera med sallad, bröd och vill man ha något mer så kanske lite kallskuret. 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.