Gubbröra, jordgubbar, byggubbar & fyllegubbar – Elsies päron
kristin

Elsies päron

Gubbröra, jordgubbar, byggubbar & fyllegubbar

Varför beklagar vi oss över att det är samma mat som går igen på alla våra högtider? I alla fall varianten vi äter på midsommar är ju genialisk. Så enkelt, gott och fint. Gårdagens sillunch som bestod av senap-, lök- och västkustsill. Gubbröra, stark ost, färskpotatis och knäckebröd smaksatt med kummin, honung och rapsolja (återkommer med recept). Avslutades med jordgubbar.

Gubbröra

  • 1 ask matjesill
  • 1 gullök finhackad och stekt
  • 2 st 7-minutersägg
  • 50 g smält smör
  • gräslök
  • dill

Finhacka alltsammans och blanda.

Det har varit så mycket gubbar i vår värld de senaste dagarna. Gubbröra, jordgubbar, byggubbar och fyllegubbar. Vart är alla gummor? Elsie försöker i alla fall bena ut vad som är vad, och jag försöker hålla tungan rätt i mun utan att alla förklaringar blir allt för trångsynta. E de en gubbe mamma?

De polska byggarna i vår trädgård som bygger vårt förråd och inte pratar ett ord svenska har liksom satt standarden för vad en gubbe är hos henne. Så vi måste hitta lite fler varianter på gubbar att stoppa in i kategorin. Hon trodde inte på att de som dansade i färgglada folkdräkter också kunde vara gubbar, men de som satt törstiga på parkbänken, de var ok. Så lite fler prydliga gubbar som pratar tydligt eftersökes, eller någon törstig med folkdräkt på en parkbänk.

Den bästa gubben måste i alla fall vara jordgubben, här serverades den i enklaste form med Arlas färdiga vaniljvisp och Kesella med rabarber.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
kristin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.