Elsies päron

Anders & Cino

Nu ska jag äntligen tipsa er om något som jag skulle gjort för längesedan. För ett bra tag sedan så fick jag en gåva av finaste kvalisort, en ekologisk kallpressad olivolja från Toscana. Gåvan kom från Cino som tillsammans med sin man Anders vid det tillfället drev bland annat det lilla hotellet Ankhura som ligger i den medeltida byn Monterongriffoli, på den Toscanska landsbygden.

Cino läser den här bloggen och tyckte att vi skulle provsmaka, vilket vi gladeligen gjort, surplat i oss en hel liter så här lagom till badsäsongen… Oljan som inte bara är väldigt snyggt förpackad utan har så fin smak och karaktär så den har förgyllt många middagar här hemma. Nu är inte jag någon expert på olivolja, men kanske har lite koll för den här har även blivit framröstad till “Bästa ekologiska olivolja” i Toscana.

Visst älskar man att läsa om sådant här, jo med en gnutta avundsjuka, men ändå. Dom bara gjorde det, de chansade och förverkligade en dröm. Nu har Anders, Cino och sonen Konrad efter två år i Italien återvänt till Sverige, och bosatt sig i Jämtland. Fast de har liksom tagit med sig Italien, känslan, leverantörer, matfilosofin och kombinerar det med Jämtländska närproducerade råvaror. De har tillsammans med Kvänun Kök och Ilve byggt ett alldeles fantastiskt kök i sitt hem i Åre där de nu skall driva matlagningskurser samt även importera vin, olivolja och arrangera resor till Italien.

Jag kan pladdra på om det här men det ger er nog mer upplevelse och information av att gå in och kolla på deras snygga hemsida. Här hittar ni vart ni kan köpa oljan, anmäla er till deras kurser eller bara njuta av fina bilder och recept. Bilderna här ovan kommer direkt därifrån, och missa inte heller de fina reportage som finns där.  Något mer jag kan tillägga som inte står på hemsidan, Cino är sketa trevlig!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. becks

    Blir tok-inspirerad av människor som vågar, som bara bestämmer sig och satsar på sin dröm! Jag har och har haft många drömmar själv, men alltid fegat ur. Men någon gång ska jag inte stoppa mig själv utan gå hela vägen!