Elsies päron

Pippi på Svensk Fågel

Hej på er!

Vi är med i ett kycklingprojekt som ni kommer märka av, jag tänkte dock berätta lite mer om det.

Under hela 2012 kommer tio utvalda bloggare att utmanas av Svensk Fågel på fem olika deltävlingar. Tävlingar av det här slaget kanske egentligen inte riktigt är min grej, i alla fall inte just nu när vi fokuserar på att mest få vardagen att fungera för oss, men det lät så kul så det gick inte att tacka nej. Tävlingarna handlar alltså om (tror jag i alla fall….) att komponera olika former av kycklingrecept vilket ju i sig bara är kul. Sen om det även kan påminna oss om att det faktiskt är viktigt att välja svenska råvaror, och i det här fallet svensk kyckling så är det skitbra.

Tanken är att bloggarna tävlar mot varandra och det är läsarna som röstar på det bidrag de gillar mest. Röstningen sker på Svensk fågels hemsida, och jag antar att jag vet när det är dags att uppmana er att rösta. Den bloggare som lyckas bäst kommer att utses till ”Årets Kyckling-bloggare 2012”. Dessutom samlas de bästa bidragen i en digital kokbok med läckra bilder, recept och inspiration.

Första deltävlingen kickade igång på We R Family i fredags (där jag även lånat bilderna ifrån) då Ubbe och hans grabbar (ni vet söderkisen från Årets Mästerkock) startade igång det hela.

Ovan står Svensk fågel, Ubbe och hans grabbar och även Katarina Bergegård, en av grundarna till Loppi.se, och presenterar projektet.

Så då är det väl dags att börja spåna på lite kycklingrecept. Hej på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Kul! Kyckling äter vi ca 3 ggr i veckan, det är helt klart favoritmat hos oss. Nu har jag snöat in mej på lår, som jag slänger in frysta i ugnen samtidigt som nåra bakpotatisar, o tjoff så blir det klart samtidigt, efter ca 70 min. O lite vitlökssmör o sallad till det så är kvällsmaten fixad. Mega-mums!

 2. Mia

  Du borde verkligen tävla med dina fantastiska recept
  men jag förstår om inte orken och tiden räcker till.
  Något som är otroligt gott är att koka kycklingfileér, i bitar,
  (länge så det blir riktigt mört)i kokosmjölk, grädde, jordnötssmör och sambal oelek.