Elsies päron

Sallad från skafferiet

Goddag!

Idag rensar vi avlopp och städar skafferiet. Sköj!

Kaustiksoda och jag är nära vänner nuförtiden, vill minnas att vi även var det efter att Elsie hade kommit. Vi rensar avloppen tillsammans ofta. Det här med att tappa hår efter en graviditet, något jag antar att jag inte är ensam om. Det är hår överallt, och jag har till och med utvecklat en form av hår-tics. Ni vet känlan av att ett hårstrå nuddar en, att det kanske sitter i tröjan och kittlar lite på armen så känner jag hela tiden. Tycker konstant att det kittlar på mig, och borstar av armarna på ett lite maniskt sätt. Snart rakar jag av det tunna som finns kvar, och går med i Epa Elsies kepsgäng. Visst att det växer ut igen, kan redan se den lilla, korta mattan som börjar frodas. Kommer alltså ha två bestämda längder nu framöver. Det pagelånga och utväxtmattan. Så ungefär i slutet av sommaren borde jag ha en fullbordad Hockeyfrilla, business up front and party in the back.

Hur som helst så har även skafferiet städats. Jag använder mig väldigt mycket av skafferiprodukter. Här kan man bunkra upp med mycket snabba, bra genvägar.

 

Framförallt när det är lunch till bara mig själv är det ofta skafferimat, som exempelvis enkla, snabba, billiga sallader.  Naturligtvis är det även gott med lite färska saker i sin sallad, och kan varieras med det man har hemma. Jag brukar göra en stor bas på kålsallad, som håller sig i kylen i flera dagar. Den får vara med och blandas ut med andra salladsorter. Tycker man kål är träigt i smaken så pröva spetskål, men nu finns det faktiskt bra färsk vitkål i affären.

Kålsallad

vitkål – blandas ut med olja, vatten, vinäger, salt & peppar.  Saltet kommer att mjuka upp kålen, vill man skynda på den processen så kan man köra den i degblandaren. Variera den efter smak med exempelvis rödkål, morot, rättika, rödlök, gullök eller liknande, men tänk på att när grönsakerna släpper vatten så släpper de även färg vilket kan se trist ut. Bättre att addera dem strax innan man skall äta. Den här basen har bara en neutral vinegrette, som då smaksätter den sallad som man blandar den med. Vill man så gör man den starkare redan från början, eller så adderar man det när man vet vad man kommer att blanda ut den med. Dijonsenap eller pepparrot får ofta vara med i mina blandningar.

Dagens lunch såg ut så här,Quinoa med tonfisk

  • tonfiskkonserv
  • quinoa – om barnen tycker att det här är konstigt, eller om man vill mildra fibereffekten så blanda ut det med couscous. Den funkar fint att koka ihop. Tänk bara på att quinoan bör sköljas väl först för att inte klibba ihop.
  • kålsallad
  • tomater, gurka, blandsallad, rödlök och lite koriander.

En annan variant med Matvete, oliver & keso

En tredje med  Blandade bönor, råris & keso

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.