Elsies päron

En nöjd kärring

Påskkärringen som var mycket nöjd att hon fick ta på sig konstiga kläder till dagis igår, pappa lockade även med att alla andra barn också kommer att se lustiga ut, och sen kommer ni få fräknar och röda kinder. Spännande men lite konstigt.

Ibland när man riktigt ser att det tänker så det knakar det lilla huvudet – Har jag vunnit nu, är det slut på tjat om mössa när det är kallt, likadana strumpor, vantar på bägge händerna när det är så snyggt att bara ha en. Det är alltså jag som bestämmer nu, tack Pippi för all inspiration.

Ska man nu verkligen berätta att om du  går och knackar på dörrar i dina konstiga kläder så får du godis…en brlöning för att du har klätt ut dig. Vi kanske inte ens skall blanda in godis, det kanske räcker så här, hon är ju hur nöjd som helst. Det får ju inte bli för kul, kan inte vara nyttigt. Vi håller oss till lagom. Så kan vi ta på oss konstiga kläder på lördagar istället.

Nu är det inte så att vi inte välkomnar både hennes starka vilja och klädfantasi, men vissa dagar är det bara inte så himla praktiskt. Badräkt utanpå overalldiskussionen exempelvis har vi haft för många gånger.

Det senaste har den bestämda damen dock varit ovanligt medgörlig, hon har nämligen lärt sig, och gillar ordet – Okej då! Hon kan vråla ett nej, för att direkt efter säga -Okej då mamma, okeeej! Nästan så att vi väntar på att det skall komma ett nonchalant  -Whatever!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.