Elsies päron

Godmorgon!

God morgon på er, och även på Pippi såklart.

Elsies morgonkompis på Youtube. Om det här fortsätter så kommer hon behärska hur många språk som helst, i alla fall i att citera pippirepliker. Eller blir det tvärtom, för mycket blandat så att inte ens svenskan klarar sig. Då borde det bli nederländska, en mix av allt.

Kaffe och c-vitaminer behöver vi idag. Att den här tiden är tuff stundvis är ingen överaskning för någon, det går i perioder, finns ingen direkt logik och precis när man tror att man har koll på läget så ändras spelreglerna. Jag har överraskat mig själv i både ork, tålamod och påhittighet, men framförallt i hur labil man är så här på kanten till övertrött. Det finns liksom inga reserver att ta till,och fort går det – gråt, utbrott eller gapskratt.

Känns som att jag precis har gått runt och sagt att, – Jo men nu är det bra. Alla sover på nätterna, är glada och det funkar jättebra. Så ett litet steg bakåt och plötsligt är all ork väck. Det är som att överlevnadsinstinkten måste känna att det går frammåt, nya prövningar – visst, men inte börja om med det vi redan har passerat. Jo, vi har alltså sovit lite taskigt senaste veckan, sken det igenom?

Bibbi är återigen vaken en del, och Elsie har börjat någon supermorgonpigg period. Står vid vår säng vid 04.30, MAMMA! JAG HAR SOVIT GOTT! Vilket inte har så mycket att göra med hur hon har sovit, utan mest ett konstaterande att hon har sovit färdigt.

Drick ditt kaffe, ta en påtår och kom ihåg hur kort den här tiden är. För det är den, den flyger förbi och trots allt klagande så vet jag att jag kommer att sakna den. Vi föräldrar är bra på att förklara den här jobbiga biten, det är inte så svårt. Att inte få sova kan alla relatera till men de här ljuva stunderna som man upplever varje dag, de är inte lika enkla att förklara.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.