Elsies päron

Kvalitetshelg

En av de stora fördelarna med att ha flyttat till ett större boende är att det är så lätt att ha övernattningsgäster , att kunna erbjuda en riktig säng. Vi har alltid haft mycket folk som har bott hos oss, och vi som är hemkära människor tycker naturligtvis att det bästa som finns är när man får fylla soffan med vänner i pyjamas. Sen man fick barn har det här liksom blivit ännu viktigare eftersom det tyvärr ofta är den delen, att träffa sina vänner, som får strykas i brist på tid. Innan vi fick barn hade man lite blandade känslor när folk berättade att de var gravida, så klart jättekul, men jag tänkte ju även, jaha, hej då!

Så ska det inte bli när vi skaffar barn, vi ska minsan vara lika aktiva, jamen eller hur?

Det måste bara vara en sådan period, i alla fall när barnen är små, sömnen är för välbehövd, bakis med småbarn är för jobbigt och tiden räcker inte till. MEN vännerna måste klämmas in där det går, hitta nya sätt att träffas för att träffa dem är så viktigt, och det ger så mycket energi. Man behöver alla sina pusseldelar för att funka, barnen förgyller mitt liv, men jag måste ha de som förgyllde mitt liv även innan. Så våga hitta nya sätt, alltså man måste inte orka göra på samma sätt som man gjorde förr. En bra grej som vi gör är att bjuda hit vänner på, tja vi kan kalla det AW, förfest eller något annat som beskriver kom tidigt- gå tidigt! Eller om man har middagar så dela upp arbetet, låt någon göra förrätt, och någon annan huvudrätt.  Kom över duktighetsfasonerna med att det måste vara fint och städat, eller att en middagen måste vara tjusig.

Men övernattningar är det bästa, då suger man ut det mesta som man saknat, framförallt om man knappt har något inbokat utan bara får hänga och snacka skit. Plus att man får lite avlastning med barnen både av vuxna och barn, kvalitetstid för alla.

I helgen var kompis Theresa och lilla Lill här, och vi gjorde egentligen inte ett skvatt. Åt köpepizza, såg på På spåret finalen med fler vänner (Pat och Per förlorade), åt lång lördagsfrukost, byggde tågbanor och bara skrotade runt. Enegiboost.

Gick på fin restaurang. Elsie lärde sig dubbeldippa.

Sedan blev söndagens middag karré på resterna från lördagens Hoisinmiddag, fast denna gång i en wok med morötter, broccoli, paprika och gul,röd och vitlök. Serverades med råris och sallad.

Har även hunnit med en del träning som jag återkommer till i morgon. Hoppas att ni har haft en fin helg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.