Elsies päron

Och kalaset varade i dagarna tre

För idag firar vi min födelsedag. 

Så dagens tips är att om man börjar en dag för tidigt och slutar en dag för sent, då får man fira i tre dagar. Jag försöker ju trycka in anledningar att fira vardag lite överallt, så när det väl finns en given sak att fira måste man passa på. Sen tycker jag även att födelsedagfirandet borde eskalera  ju äldre man blir, det finns ju bara mer och mer att fira. Så här kommer det tråkiga ordet undanbedes inte att användas. Kalas – Joho! För att citera en klok tvååring jag känner.

PappaPat bjöd på finmiddag igår som inleddes med,

Halstrade pilgrimsmusslor, tryffel & palsternackskräm, lättsyrad gurka och knaperstekt pancetta. Serverades med Champagne, André Clouet.

Jag kan ligga och fantisera om pilgrimsmusslor, tycker att det är så gott. Visst blir det snyggare mönster att plocka fram grillpannan, men den är verkligen tråkig att diska.

Huvudrätten var, 

Hjortracks med syltad shitakesvamp, potatis & västerbottenkroketter med portvinssås.

Serverades med en alldeles underbar Amarone della Valpolicella.

Precis i samma veva som vi blev gravida med Bibbi så hade vi köpt några fina flaskor Amarone. Lyckan att bli gravid var naturligtvis större, men det skall erkännas att det var lite tråkigt att inte få njuta av dem. Så efter jul när vi kom hem så stod det en vacker flaska på vårt köksbord som fina familjen Blankens hade lämnat efter att bott där några dagar. Tack Blankens!

Bibbi var på sitt allra bästa middagshumör och verkar tycka att livet leker just nu. Så länge hon får vara med, sitta i knät och iakta så är hon nöjd. 

En period som gärna får hålla i sig ett tag, ett välbehövligt avbrott i all magknas som hon har haft. Om jag hade ammat (och kanske som ett lugnande tips till alla er som ammar) hade jag slitit mitt hår för att försöka förstå vad jag ätit varje gång hon haft så ont i magen. Trots att hon äter samma ersättning hela tiden så kan ena dagen bestå av oändliga timmar magont, och andra dagen en jollrande lycklig Bibbi. Naturligtvis påverkas ammande barn av vad deras mödrar äter, men kanske inte alltid i den utsträckning vi tror.

Hoppas ni har en bra tisdag! Vi har en bra tisdag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. madeleine

  Grattis grattis grattis, oj så gott det ser ut, fint att leva ihop med en kock,
  Underbara lilla fina B, klart hon vill vara uppe såklart, kram

 2. Maria

  Grattiiiisss!! Jag fyllde i förrgår, 29:e haha!! Håller med, det blir roligare och roligare att fira födelsedagar!! Min man har blivit med sommarrestaurang nyligen så jag klurar lite på frågor till er…;) Kan tänka mig att ni kan sitta inne på lite tips. Hurra för födelsedagar så länge!

 3. Lovisa

  Grattis Kristin! Jag har slarvat bort min telefon och kan inte ringa och gratta, så det är fint att se här att du blir rekorderligt firad!

 4. Mia

  Grattis på födelsedagen!
  (fast jag har aldrig fattat grejen med pilgrimsmusslor,
  trots upprepade försök, något läbbigare finns inte!) 🙂