Elsies päron

GOTT NYTT ÅR!

En dag att sammanfatta, begrunda och blicka både framåt och bakåt. En strålande dag dessutom. Mycket att vara tacksam för, även mycket som jag är jäkligt glad att säga tack och adjö till för det här senaste halvåret har verkligen inte varit en dans på rosor.

Det har ni märkt och fått läsa om en hel del vilket kanske inte varit det mest underhållande men det har varit skönt att få dela med sig och ni har peppat med kloka kommentarer. Tack för det, och tack för att ni har hängt med. 

Vi brukar gå bordet runt under vår nyårsmiddag och just sammanfatta lite vad man är tacksam för, och vad man ser fram emot. Förra nyår såg jag och Patrik fram emot 2011 då vi efter många år äntligen skulle få till ett bröllop. Fast det kom en Bibbi istället, nästan på den dagen som var tänkt till vår bröllopsdag. Oplanerat, oförutsägbart och underbart. Bibbi är så klart det bästa som hände under 2011, Elsie oxå som bara fortsätter och bli mer och mer av den lilla tjej hon är, att vi har flyttat till ny lya är skitkul OCH faktiskt att Cissan övertalade mig att starta en blogg. Vi som verkligen inte direkt var några bloggpersoner, om man nu kan vara det. Trodde vi var på tok för privata för det, men det har faktiskt överraskat med att var så jäkla sköj. Tack för det läsare, för utan er hade det inte varit så kul att skriva.

Nu är det verkligen dags att sätta igång med matförberedelserna. Vi är 12 vuxna plus en drös barn som skall äta middag tillsammans, och dels har vi delat upp matsysslorna litegran och dels har vi slutat tro att det blir en lugn, rofylld middag. Barn innebör ös, så det är bara att planera in det. Ett bra sätt är att ha en förrätt bestående av mingel/plock. Det gör inget om det är rörigt, gäster hinner bekanta sig och några barn hinner nattas. Så tar man liksom middagen sen när det passar.

Vi gör just några av de små plockrätterna, Minisvampkroppkakor i en potatis och blomkålssoppa samt en äggrulle toppad med löjrom och krasse. Får återkomma med bilder.

Så trevlig nyårsafton på er fina vänner och fina obekanta människor som känns lite som vänner trots att vi aldrig träffats. Hoppas att ni har en finfin kväll med massa god mat, dryck och goda vänner.

Gott Nytt År!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ika

    Gott nytt år! Tack för en mysig blogg, trevligt m matinspiration, hittade hit när den startade via tips från Cecilia Blankens blogg, och har troget följt den sen dess. Keep up the good work:-)