Elsies päron

Julgalen!

 Den här perioden brukar vanligtvis innebära en jäkla massa jobb, och väldigt långa jobbdagar. När jag är som mest stressad i jobbet så kan jag bara inte sova, så det brukar vara lika bra att cykla ner och komma igång. Låter osunt, men är faktiskt ganska mysigt. Staden är fin när den fortfarande sover, och längsmed kajen i Göteborg kan det bli de mest fantastiska vyer med kranar, sjärnhimmel och soluppgång. Man hejjar på någon plogbil eller GP-bärare, krockar med casinots gäster som slängs ut när de stänger vid 05.00, ser några sletna som rullar hem från krogen, sätter på en kanna kaffe och slänger in det kalljästa brödet i ugnen.

Sen hade jag aldrig pallat att ha ett jobb då jag tvunget skulle börja så tidigt, det finns ju yrken som heter Bagare, då man börjar vid 04.00 och helt enkelt bakar hela dagen. Jag njuter för att jag har ett administrativt jobb där jag ibland kan trycka in lite praktiskt. Det är ju som att erbjuda en dataspelsnörd att glida in i sin fantasivärld och koppla bort allt annat, och att göra det på arbetstid.

Varje år har sett olika ut i upplägg, det har annordnats små julmarknader, julbordsarrangemang och julfirmafester med traditionella eller otraditionella teman. Det som har varit sig likt varje år har varit att jag blir helt julknäpp, går in i någon form av julpsykos och kan inte tänka på annat än nya smaker på knäcken, glöggtillbehör och hur många mashaller jag kan trycka in i något konstigt blomsterarrangemang.

Tar på mig att göra allt själv, sliter ut mig helt och älskar det! Minns att jag verkligen kände mig lite galen, glömde bort att äta, halvsprang mellan kokande grytor och konstant sjungandes julsånger i stämmor med mig själv. Fick ringa kompisar för att fråga om hur vi egentligen sjöng den andrastämman i skolkören. Njöt av varje sekund av galenskapen och producerade en jäääkla massa! Sen regnade det varje år vi hade marknad och det blev lite av en flopp. 

 Hur som helst så var jag på jobbet igår och hämtade min julpärm som innehåller en del riktigt bra grejer som jag tänkte dela med mig av pö om pö. Tyvärr innehåller den inte så mycket bra som den skulle kunna göra. En julpsykos gör susen för energin, men man blir tydligen inte så strukturerad av den. Att försöka koka knäck, kola,baka knäckebröd, göra fudge och binda kransar samtidigt innebär såklart lite för mycket konstiga resultat. Vilket gör det svårt sedan när man skall berätta vad det är, – Det här började som Nutellafudge, men blev sen en Nötcreme för att sluta som en typ av Snickerskaka. Nej, receptet är för krångligt för att dela ut, sorry.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Göteborg är en vacker stad! Blir alltid påmind om varför jag valt att bo här när jag ser den i vinterskrud och likaväl i sommarskrud!

  2. maria

    Åh, det var ju nästan taskigt, den ser ju så otroligt god ut. Jag tänker fortfarande ibland på dina choklad-med banan-smak-godisar jag fick en jul och dreglar. Den producerade du nog i psykostillstånd för jag vill minnas att jag har frågat om receptet i några år men inte sett något! 🙂