Elsies päron

Fel fot!

De flesta som har barn vet att av 50% chans så är det inte ofta rätt fot kommer i rätt sko. Oddsen där är bara konstiga. Elsie har liksom tagit vara på det uttrycket, att det är fel fot. Fast det kan gälla vad som helst, det är liksom när det inte känns rätt, när livet krånglar lite. Min mormor hade oxå ett bra uttryck, att undertråden kärvar. Alla som har bråttats med en symaskin vet hur fruktansvärt irriterande den där jäkla undertråden kan vara, trots att man har trätt allt rätt så vill den bara inte ibland.

Idag är i alla fall en sådan dag, den kärvar liksom. För Elsie började det med krångel redan i morse när hon försökte bortsta tänderna i för små tumvantar, som även så klart satt på fel händer.

Och för min del så är det bökiga förvärkar som spökar, något är på gång, eller?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. madeleine

  Ha ha ha underbart uttryckt, så bra, ibland känns det verkligen som om hela dagen hamnat på fel fot……
  Va spännande lycka till om det nu skulle sätta igång innan nästa inlägg.
  kram

 2. Tess

  Hej! Tack för en fantastisk blogg!
  Jo, jag har jobbat på förskola och där försökte vi att inte uttrycka att barnen hade satt skon på fel fot. Utan vi sa när det blev lite tokigt att nu har du ”banansko” dvs. när skorna inte hamnar som de ska pekar de utåt (som en banan) och när det skorna hamnade som de skulle vart det ”äpplesko” dvs. de pekar inåt. Långsökt men barnen älskade det!