Elsies päron

Chai

Vaknade med en tjock, öm hals i morse en förkylning helt enkelt. Tur att det inte är jag som skall springa Midnattsloppet ikväll.  Jag är en kaffedrickare ut i fingerspetsarna, men så fort det är lite halsont så är det te som gäller, och idag Chai Latte med lite honung.

Chai-te är ett kryddigt, sött indiskt te som har smak av kanel, kardemumma, ingefära och svartpeppar. Det finns färdigt chai att köpa eller blanda själv.

Chai Latte, 1 portion
2 dl vatten
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 bit kanelstång
4 stycken kardemummakärnor
1–2 tsk svart te
1 dl mjölk
2 tsk råsocker eller strösocker (om man vill, jag tar ofta honung istället)

Tillagning
Sjud vattnet och kryddorna i en kastrull med lock under cirka 5 minuter. Tillsätt sedan teet och låt det dra ytterligare fem minuter. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tills den börjar ryka. Vispa mjölken till ett mjukt skum. Sila teet och häll det i ett glas. Smaksätt det sedan med sockret och häll på mjölken. Skeda till sist mjölkskummet ovanpå.

Fast idag blev det en färdigköpt variant, Pukka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hej!

  Får jag fråga vart du här köpt teet någonstans? Fick pukka-te i julklapp och tyckte det var jättegott men har sedan inte hittat det någonstans. Bor i Göteborg så tar gärna tips på någon butik där om det finns!

  Gillar din blogg också förresten!

  1. Familjen Johansson

   Hej Malin! Just denna köpte jag faktiskt på en mässa, men är ganska säker på att de finns i hälsokostbutiker och kanske även hos Ekostore. De har även riktigt bra oljor till både kropp och hår. Ska passa på att kolla nästa gång jag svänger förbi. Ha det fint!