Elsies päron

Jag minns en gång..

..när det var sommar, varmt och glass bara smälte.

Mitt i vår flytt fyllde Elsie 2år, och fick inte så mycket till firande. Så när tillfälle gavs, och många nära och kära råkade ha vägarna förbi samtidigt så styrde vi upp ett litet snabbkalas. Vad som känns viktigt när man är matintressererad, och verkligen gillar att bjuda in till galaj är att det inte få bli en antingen eller mentalitet. Alltså tillfredsställelsen i att träffas och umgås, som faktiskt är det viktiga,  får inte hindras av att man inte hinner eller orkar städa,baka,safta och sylta.  Visst tycker vi att det är aningen roligare att bjuda in till ett egentillverkat buffébord, men ibland fungerar det faktiskt lika bra med branchens alla genvägar. Det tenderar dock att bli mycket dyrare, men det är väl inte mer än rätt.

 

En snabb sommarbuffé med kallskuret, varmrökt, röror, bröd, kex,ost,frukt mm

Kalastårtan år 2 blev alltså en glassig variant.

  • 3 färdiga marängbottnar
  • 1 liter gräddglass
  • 1 liter jordgubbar
  • mashmallovs
  • 2dl vispad grädde
  • citronzest

Glass, jordgubbsbitar, masshmallovs och lite citronzest rördes snabbt ihop med blandkrokar och breddes ut mellan  marängbottnarna. Kaosdekorationen blev mer glass, grädde, jordgubbar och maschmallovs. Sen tyckte tydligen Elsie att det saknades lite finess så hon hällde ett glas mousserande över den, vilket faktiskt blev väldigt gott. Hon har ju koll, helt enkelt.

 

Hastbaket blev päron & vaniljmuffins.

Ingredienser

  • 100g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 övermogna päron
  • 2 msk farinsocker

Tillagning till ca 12 muffins

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt detta växelvis med det smälta smöret,  mjölken och mosade päron (eller bitar).
5. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i
200 grader 15 minuter.

Här kommer en mening som jag kan säga för första gången, och det känns faktiskt rätt koolt. – Det var en så varm eftermiddag i vår trädgård så trots att vi åt så mycket glass fick vi promenera bort och ta ett kvälssdopp:) Vi har trädgård, och kan gå och ta ett kvällsdopp, galet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mi

    Hej! Jag älskar din blogg. Massor av enkla mat- och baktips, precis så som det ska vara. Snälla kan vi inte få se lite bilder från ert nya hus. jag förstår om det är lite som ni vill pyssla med innan det är klart men det är kul med före- och efterbilder! 🙂
    Ha det bra! /Mi

    1. Familjen Johansson

      Hej Mi!
      Åh vad glad jag blir, tack! Ska samla ihop lite bilder på nya lyam, kan nog behöva lite råd från er. Hade fint!

  2. Katarina

    Åh vad härligt att du är tillbaka! Har saknat denna bloggen, och hoppas att er flytt gick bra.

    Vi står inför en försljning och skall homestyla vår lägenhet, jag minns att er blev väldigt fin. Skulle man kunna få se de bilderna igen och kanske få be om lite tips? Jag har letat efter dem på bloggen men hittar dem inte?
    Tack!
    Katta