Elsies päron

Så sött!

Ville hinna ge lite söta recept ock, men tiden ville sig inte idag.

Hänvisar till jordgubbstårtorna här, och mer gubbsnack här.

 

För er som inte är så baksugna eller helt enkelt inte hinner, så finns det så mycket genvägar att ta.

  • Köp färdiga bottnar och piffa upp. De är ofta ganska tunna, så bygg på två, eller tre. Vill de inte sitta på plats så stick ner en grillpinne i mitten. Eller andra kakor som går att dela i flera delar.

 

  • Fyll med kanske ett lager sylt, ett lager vaniljsås, ett lager lemoncurd, ett lager krossad maräng, ett lager frukt, ett lager chokladpudding…..fast kanske inte allt i samma tårta. Man behöver inte blanda för mycket smaker, blir bara rörigt utan låt dem gärna komma igen och plocka upp varandra (alltså ett lager med chokladsmak kommer igen med riven choklad på toppen). Tycker man att gräddtårtor kan bli för gräddiga, vilket jag kan tycka, så blanda ut grädden med vaniljkesella, eller hackad frukt.

 

  • Philadelphiaost/ eller övrig färskost är bra att jobba med om man inte vill ha det allt för sött. Bra att blanda ut med limezest och kanske florsocker

  • Köp färdiga muffins och antingen glasera och dekorera upp, eller dela på hälften och fyll med gött. Doppa muffinsen i smält choklad, och toppa med en jordgubbe.

 

  • Gör höga muffinsbakelser där man sätter en stor muffins i botten, en mellan på den och en liten på toppen. Stick en grillpinne genom alla tre och dekorera. En ganska liten, väldigt hög tårta.

  • Är det barn som skall äta (eller vuxna oxå för den delen) så dekorera loss med godis, finns hur mycket som helst att välja på, stick en klubba i muffinsen, eller toppa med ett litet trassel av kolasnören, strössel i alla färger. Sen finns det även massa överprisprodukter som är tänkt som dekoration som är ganska onödigt att köpa.
  • Blommor, citronmeliss, blad från frukt och bär är perfekt att dekorera med.

Oj så svamligt det blev, är alldeles för kvällstrött för att skriva nu, men lycka till och fuska loss!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.