Fredagskvällen bestod av fajitas, liksom hos många andra fredagsmysfamiljer antar jag. Det var vad som gick att skramla ihop, lite tortillabröd i skafferiet och kyckling i frysen. Snabbt, enkelt och gott.
Guacamole
- 2 avokado
- vitlök
- matlagningsyoghurt
- citron
- saltt och peppar
Mosa ihop, gillar man inte klumpar så mixa istället. Tänk på att vitlök står till sig och blir starkare, bra att komma ihåg om det ska vara barnvänligt.
Kycklingwok
- 3 marinerade filéer
- 3 paprikor
- 1 lök
Marinad
- olja
- sweet chili
- vitlök
- pressad lime
- en nypa paprikapulver
Låt kycklingen ligga i marinaden en stund innan den steks (ju längre desto bättre).
Jag har förut rekomenderat att använda andra kycklingdelar än just filéerna för att få det saftigare, samtidigt som filéerna är smidiga och går fort. Tänk dock på att inte steka/woka dem för länge, ha en het panna och inte lägga i för mycket så att pannan kyls ner och det blir kokning av det hela.
Servera med sallad, bröd och chips eller vad som finns hemma i skåpen.
Mer av goda mexiko (och inte bara skåpsrester) här.
Senaste kommentarer