Salami & Granatäpple?
Jag har aldrig gillat salami, men plötsligt. Den här har legat i frysen så den är ok (ca 3dygn). Granatäpple är ju rätt krångligt att äta, och jag brukar tycka att de är mer dekorativa än goda, men plötsligt, ett jättesug efter det med.
Annars brukar jag hellre använda dem i sallader med gott sällskap som nedan än som ensam frukt.
Rödbetor & Granater
Ingredienser
- 1 kg rödbetor
- 3 granatäpplen
- 1 rödlök
- 1/2 röd chilifrukt
- 2 dl finhackad persilja
- 1/2 dl olivolja
- juicen från 1 citron
- salt
1. Koka, skala och tärna rödbetorna. Kärna ur granatäpplena. Skala och finhacka en rödlök. Finhacka chilifrukten.
2. Blanda alltsammans och vänd ner finhackad persilja, olivolja, juicen från 1 citron och salt.
Nu ila iväg till jobbet!
Kanske är ett gammalt knep men nytt för mig iaf.
För att få ur kärnorna utan att skvätta ner hela köket är att helt enkelt dela den i mindre bitar & sen plocka ur dom (kränga skalet ut&in typ) under vatten i en bunke el dyl. Het skvätt fritt.
Ha en fin helg!
Åh, jag älskar granatäpple men är allergisk!
Får jag fråga dig, jag vet att du mår dåligt denna graviditet och säkert inte kunnat träna men hur gjorde du med träning när du var gravid med Elsie? Jag har hört från olika personer lite lösryckta grejer som att det inte är bra för barnet om man t ex fortsätter springa när man är gravid, att det är större risk för missfall, att barnet inte kan svettas och därför kan överhettas etc. Vad vet du om detta? Jag springer en hel del och har äntligen efter många år kommit igång igen och jag vill inte lägga ner det så fort vi blir med barn. Såklart kommer jag ju lyssna på kroppen men om jag mår bra, måste jag verkligen sluta träna då?
Skulle vara intressant med ett inlägg om träning i kombination med graviditet. Jag älskar din blogg!
Kram Jenny