Elsies päron

Vad blir det till middag?

Måste alla i familjen äta samma till middag?

Jag tycker både ja, och nej. Alltså det känns farligt i en barnfamilj och börja försöka tillfredställa allas önskemål. Nu är vi visserligen inte så stor familj ännu, och Elise har inte så mycket önskemål så länge hon får slänga lite mat åt alla håll så är det bra. Men i större familjer, och med mer åsikter tror jag det kan vara bra att inte ge för mycket utrymme. 

Vad jag menar är att en och samma middag kan kombineras på många sätt. Hos oss när det närmar sig middag så kanske någon knappt hunnit äta lunch, en annan tränat hårt, en tredje åt ganska mycket sand i sandlådan osv. Så även om vi äter samma mat så ser våra tallrikar alltid väldigt olika ut.

Ikväll var basen kyckling och bulgur. Kycklingfiléer kan ganska lätt bli torrt, att ugnsbaka hel kyckling eller delar av den är ett enkelt sätt att få den saftigare. Här blev det lår som togs upp ur frysen i gårkväll, snabbmarinerades när vi kom hem från dagis och åkte in i ugnen. Fuskade ihop lite bulgur genom att koka upp bulgur, vatten och bulljong, för att stänga av värmen och låta stå med lock och svälla. Några minuters förberedelser, som sen fortsatte själv medan vi var kunde lapa lite sol på gården, planterad  blommor och pröva nya sandlådeverktyg.

 

 

Något som avänds flitigt i vårt kök till vardags är keso, frön och olika varianter av sallad. Allt kan smaksättas och varieras ganska mycket. På min tallrik smaksattes keson med apelsin, bulgur blandades ut med en sallad på vitkål, isbergssalad, rödlök, morot, frön och vinegrette.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hej!
    Jättebra blogg. En av de få bloggar jag kollar på varje dag.
    Mitt bästa tips för att få hela familjen att äta är att göra det som vi benämner som ”italiensk afton”.
    Bakom detta mycket pretentiösa namn gömmer sig en tomatsås (av det slätare slaget) som jag brukar laga och ha i frysen (funkar även bra på pizza), pasta samt en mängd skålar med tillbehör. Knaperstekt bacon, skinka, gremolata, oliver, parmesan, grönsaker av varierande slag etc. Vi ser det som ”pasta-tacos” där barnen får bestämma själva vad de ska ha till sin pasta och tomatsås. Vi vuxna har olika preferenser vi också. Maken kör på bacon och ost temat medan jag går bananas med gremolatan…
    Bara ett tips när vi nu ändå var inne på barnfamiljer och mat.
    Keep up the good work med bloggen. Den är mycket inspirerande!

    1. Familjen Johansson

      Hej Malin!
      Sikket sent svar du får… men måste bara säga, så bra tips! Ska definitivt prövas. Tack för pepp, det värmer fint! Glad påsk.

  2. Jenny

    Mamma brukade göra grönsakstallrik för vi åt inte blandad sallad. På så vis fick vi i oss grönsaker utan att det var någon strid.