Elsies päron

Projekt – glass & lasagne

Det är mycket nya jobbprojekt på gång just nu, vilket är skitkul! Massor att göra, men kul!

Exempelvis håller jag på och startar upp en ny glasskiosk, allt är inte riktigt spikat ännu, men snart så. Det är alltid kul att starta projekt, spelar egentligen ingen roll vad det är, sen är det klart att vissa är roligare än andra.

Mycket i mitt jobb är att hitta ett utbud som passar en ganska bred kundgrupp, dvs som för de flesta som jobbar med någon form av kommersiell verksamhet. Den delen upphör nog aldrig att förvåna, vad kunden vill ha. Glass är en sådan nöt, folk är verkligen bestämda i sina glassval, håller sig till sina favoriter, samtidigt som de vill prova nyheter och ha nostalgi. Det enda som inte verkar spela någon roll är smakblandningen på kulorna.

Så vilka smaker måste finnas? Vilka är självklara? Hjälp mig!

Smakprov på Plopp, Guldnougat, EkoCoffee, Cassata, Mjölkchoklad, Citron, Blåbärsorbet, Smultron, Citronsorbetoch Svartvinbärssorbet.

Jag vill minnas att när jag var liten och man köpte Klings glass på torget i Mariestad, och fick välja tre kulor. Min favorit är lakrits, så första kulan var lätt, och hamnade längst ner, sen var man ju liksom tvungen att välja två till, och det slog mig aldrig att man kunde ta flera lakrits. Så när jag väl kom ner till lakritsen så var man ju inte sugen längre, så himla typiskt. Stackars barn som fick för mycket glass.

Här hemma har det i dag varit projekt-måndagsprepp hos fam J, och frysen är fylld med lasagne.

Lasagne är ganska mäktigt så gör den väldigt smakrik, gärna en stark ost eller lite chili så behöver man inte ta så stor bit och kan fylla ut med sallad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefine

  Choklad tar jag alltid! Med kula nummer två kan jag vara lite mer crazy och gillar t.ex. blåbär, kaneläpple, hallonsorbet och polka. Plopp lät sjukt gott!

 2. Cecilia Blankens

  På min favoritglassbar på Västgötagatan i Stockholm brukar jag köpa två kulor. En med kokos och en med saffran. Underbar kombination, fantastiska smaker. Puss och kram

 3. K

  Vilken supermysig blogg ni har! Ni måste berätta vart glassarna kommer att säljas. Jag kommer vara där.

  Marsipan, snickers, mars och kanske marängswiss?
  Rocky road är ju hemskt god också om den görs bra. Tänk amerikanska glassar. Mums!

 4. Alexandra

  Åååh glass!
  Gud va gott och va kul!
  En riktigt fin vanlij, självklart med äkta vaniljstång med små svarta prickar i, krämig len chokladglass, saltlakrits!!! citron, blåbär och gräddkola. Eventuellt någon vuxnare med romrussin eller ägglikör, kanske daim eller varför inte plopp? sen har man nog allt man behöver =) lycka till!

 5. Ellinor

  Åh, men jag blir ju alldeles salig. Först av glassen, men sedan av att det faktum att det finns fler där ute någonstanns som fyller frysen med lasagne om måndagarna.
  Brödglädje, löparglädje och matlådor… jag gillar verkligen er blogg!

 6. madeleine

  jordgubb, en klassiker som alltid måste vara med å självklart en riktigt fin vanlij……mmmmmmm nu längtar jag till sommaren!
  Underbar blogg!!! Gärna ett recept på den där lasagnen ser supergod ut.
  kram

 7. Jenny

  När vi är i Italien så längtar vi alltid efter kokosglassen och har aldrig riktigt hittat någon bra här hemma, så jag säger kokos!

 8. Mia

  Så roligt med en ny glasskiosk!
  Självklara smaker är, vanilj, choklad och hallon.
  Gillar också att prova nya smaker, plopp, mjölkchoklad,
  citron och smultron låter gott.