Elsas Dagbok

Jag+Blossom=Vårruset!

Godmorgon fina!

Igår så var det dags för Vårruset i Gävle. Hur många tjejer, kvinnor och damer som helst som samlats för att springa eller gå Vårruset eller göra båda delarna för den delen.

Det är så rackarns häftigt att så många är med och alla kan ju vara med. Jag blir liksom lika varm i hjärtat varje gång jag får uppleva sånt här. 

Jag ställde mig i springafållan när det var dags för start. Det var så jädrans trångt. En sill i en sillburk har mer plats;) 

Det fanns olika startfållor beroende på om du skulle ha tidtagning, om du skulle springa eller om du skulle jogga. I springafållan var det meningen att du skulle stå om du tänkte springa Vårruset. I joggafållan skulle de som både skulle gå och jogga starta och längst bak skulle de som hade med barnvagn och de som enbart skulle gå starta.

Tror du det funkade? Skärpning tjejer! Det funkade mindre bra. Vissa som anmält sig till tidtagningen gick, många som stod i springafållan med mig tokrusade i ca 500 meter och sen gick de.

Detta gjorde så att vi som verkligen ville springa blev tvungna att tvärnita för de som gick. Det blev liksom ingen jämn ström eller flow i löpningen. Det blev till att sicksacka mellan de som gärna gick i bredd och pratade.  

Så när jag gick i mål hade jag sprungit mer än fem km, men det gjorde väl egentligen inte så mycket. Jag ser det som bra träning.

Sammanfattningsvis så är jag rackarns nöjd med mitt lopp trots att jag fick sicksacka emellanåt. Jag sprang skiten ur mig och var trött när jag gick i mål. Jag fixade mitt mål för loppet och det är för mig det viktigaste. Heja mig!  

En annan sak är att mina löparskor är helt slut…måste köpa nya, helst igår! Kände mig som Zola Budd (barfotalöperskan) 

 Just do it? Sen blev jag starstruck, hihihi!  Nöjd och glad

Önskar dig en härlig tisdag! Du är värdefull!

Kram Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jannice

  Jag har sprungit vårruset några gånger och det är samma visa varje gång! Det där sicksackandet och tvärnitandet är inte ett dugg roligt.. Jag ställde mig i joggargruppen första året men det var ju nästan ingen som joggade! Jag vet att jag inte orkar springa hela vägen men kommer att ställa mig i springfållan i år. Om jag behöver gå en bit så brukar jag hålla mig efter kanten så att det är enkelt att komma förbi mig ;) Vet inte hur många gånger jag har sprungit i diket för att det är tjockt med folk som går i snigelfart i mitten ;)
  Den 1:a juni är det min tur! Längtar :D

  1. Josephine

   Håller med dig. Får se hur jag gör nästa år. Anmäler mig kanske till tidtagarklassen och ställer mig längst fram?? Lycka till när det blir dags!!! Kramen

 2. Eva Edenhag

  Heja dig, glad o nöjd efter loppet, det är ju de som är hela grejen ?
  Samma problem varje år, deltagare som ställer sig i fel ”fållor”. Håller med om att det är trist, undrar om det är samma människor varje år, som.inte lyckas förstå vitsen med indelningen ?