Elsas Dagbok

Ett gästinlägg

Hallå finaste.

Här kommer ett gästinlägg från min vän Nathalie. Hon har likt mig också fått barn lite senare i livet.

Vi träffades för några år sedan genom en gemensam vän och har sedan dess haft kontakt.

Vi satt på en fest och pratade om vi någonsin skulle träffa en bra kille och få barn. Nu har vi båda gift oss och fått barn. Tänk vad livet ändrar sig.

Nathalie är en härlig tjej och jag hoppas vi ses snart igen. Vill ju så gärna träffa hennes söta dotter Rebecca.

Tack fina du för att du ville dela med dig och du är välkommen tillbaka hit när du vill!

Hej! 

Här kommer ett gästinlägg från en nybliven mamma. Mitt namn är Nathalie och min dotter heter Rebecca. Jag har även en äkta man som heter Hans. Vi bor på Kungsholmen i Stockholm. Men är båda två inflyttade från Värmland respektive västkusten sedan 20 år tillbaka! Vi driver ett eget ställe som heter Golfbaren som också ligger på Kungsholmen där man kan spela minigolf och ta ett glas till maten medan man spelar. Vi har även skaffat oss ett sommarhus på Djurö utanför stan i Stockholms skärgård. Helt fantastiskt härligt att kunna åka ut på landet och andas frisk luft.

 

Här är vår lilla story;

 

Den 7 oktober 2013 på vår 5-årsdag vaknade jag upp i vår svit på Waldorf Astoria i New York av att min Hans stod på knä vid sängkanten och lugnt och stilla sa att det här kommer bli en fantastisk dag, och ännu mer fantastisk om du svarar ja på min fråga – vill du gifta dig med mig?!

 

Från den dagen förändrades mitt liv – vårt liv. Det var nämligen inte bara startskottet för ett liv som blivande makar utan också startskottet för att bilda familj! Vi båda två närmade oss 40-strecket och jag hade känt, lite mer än Hans kanske, att det började bli dags att tänka på barn. Men det var först nu vi var överens och nu ca 1 1/2 år senare är vi gifta och har en underbar, söt och go dotter som heter Rebecca.

 

Hon kom till världen bara 2 dagar efter min 40-års dag och det var helt fantastiskt! Jag hade föreställt mig det värsta med förlossningen, varit rädd helt enkelt, men det gick så smidigt och 10 resor bättre än vad jag kunnat drömma omphu

Vi fick en fin upplevelse båda Hans och jag, vilket känns otroligt härligt.

 

Vi stannade 3 nätter på Karolinska i Solna och när vi sedan skulle åka hem var det helt overkligt att packa in det här lilla knyttet i bilen, var hon verkligen vår?!?

 

Man vet ju ingenting om bebisar kändes det som men ändå faller vissa bitar på plats helt naturligt. Oron är det värsta, men jag har ändå känt ett lugn. Kan det vara att man ändå har såpass mycket livserfarenhet vid 40? Fast jag måste erkänna att oron har varit påtaglig…då Rebecca var 7 dagar gammal så händer det som inte får hända! Hon trillar ur famnen på mig ifrån sängen!! Snacka om hjärtstillestånd! Har väl aldrig hyperventilerat i hela mitt liv men då höll jag på att gå in i chock. Som tur var så var Hans hemma så han kunde lugna mig. Vi åkte iväg till Astrid Lindgrens barnakut men allt var ok! Som tur var…deklarar mer än vad man tror de här små liven. Men detta är inget jag vill vara med om igen, usch och fy!!

Bilresa nr 2 till Astrid Lindgren var när Rebecca fått en massa utslag i ansiktet likt ett stort brännmärke, även då allt ok fast de förstod min oro då det hade blivit väldigt irriterat. Smörja med Miniderm 3ggr om dagen blev receptet. Jag kom sedermera på vad som var problemet – jordgubbar! Big no no vid amning såklart!

3:e bilresan med lilla grodan var det lavemang som behövdes då hon blivit förstoppad! Nu hoppas vi att vi inte behöver dit något på ett bra tag!

Och nu helammar jag istället då ska de inte kunna bli förstoppade sägs det…har inte kunnat göra det pgamjölkstockning, för det åkte jag på också för säkerhets skull! Allt detta som nu hänt stärker en ändå som mamma känner jag. Man måste ju ta sig igenom allt som händer på något sätt och man klarar av mer än vad man tror, eller rättare sagt, jag klarar mer än vad jag tror!

 

Det var väl inte min tanke att bli mamma vid 40, men har nog heller inte varit helt redo förrän nu, samt att man måste hitta den rätta mannen först med!

Min mamma var 23 år när hon fick mig. Jag sa till Hans att det hade jag aldrig klarat av. Att det måste varit tufft. Men Hans sa att det är nog minst lika tufft om inte ännu värre när man blir äldre eftersom man skaffat sig mycket mer rutiner, hunnit bli lite bekväm…och det stämmer nog när jag tänker efter.

 

Vi gillar att resa mycket och har sett en hel del tillsammans under de 6 år vi nu varit tillsammans. Gjort flera långa resor, med bil, med båt och självklart då flyg…men vad säger att vi tänker göra avkall på det nu. ALDRIG! Även om det blir resor på ett annat sätt så kommer vi fortsätta se världen och vad kan vara underbarare än att få visa den för sitt barn!

 

Vi mjukstartar nu i påsk med att ta bilen med på båten över till Gotland och sedan den 13 april tar vi flyget till Amsterdam. Vi tar en kortare resa för att se hur Rebecca klarar att flyga och att vi får träna på vad som behövs tas med i packning till henne! Vi planerar nämligen att flyga till USA i höst och vara borta några veckor! Vi älskar USA!

 

Mer om dessa resor kanske jag får nytt tillfälle att berätta om här på Elsas dagbok framöver ;-)

 

Tack för att jag fått skriva av mig lite hos er! Sköt om er alla härliga mammor, glöm inte bort er själva eller er partner!

 

Kärleken övervinner allt!

❤❤❤

 

puss & kram,

Nathalie & Rebecca

Söta Rebecca❤️

Mys med mamma❤️

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.