Elsas Dagbok

Min Dopdag

Godkväll fina du!

Vilken härlig dag vi haft! Min dopdag!
Jag sov inte så mycket på förmiddagen idag. Mamma tror att jag kände på mig att nått var i görningen :) Klart jag gjorde! Innan vi skulle gå in i kyrkan tog jag mig en skön powernap på mamma.
Jag hade idag på mig en jättesöt dopklännning som pappas mormor Aina hade på sig när hon döptes 1920!!! Pappa har också haft den när han döptes. Aina var för övrigt även med på mitt dop. Vilken krutgumma :)
Hon är min gammelmormor hon.

Det var min starka morbror Jonas som bar in mig i kyrkan. Det gick väldans bra. Jag kollade runt på allt! Det finns mycket att titta på i kyrkan. Den är hur stor som helst!

Mamma läste några rader för mig och hon började gråta på första ordet. Hon var lite rörd och tagen av den fina stunden. Hon sa att det var tur att det inte var nått långt hon skulle läst för då hade hon gråtit sig röd och fått stor näsa :) Mamma får det när hon gråter förstår du.
Nog om det. När starke morbror Jonas sambo Anna skulle hälla vatten i dopfunten blev jag jätteglad! Jag trodde jag skulle få bada :) Jag ryckte med hela kroppen och ville ner i dopfunten men Fredrik min präst tog mig och lade mig så att jag fick se vattnet. Han sa att jag tittade glatt i vattnet med mina stora blåa ögon. Det speglade liksom av sig. Fint var det!

Vi sjöng en massa fina låtar. T o m pappa sjöng :)

Sen blev det fika. Smörgåstårta och dessa ljuvliga cupcakes! Det var väldans smaskigt tyckte gästerna och det var ju tur.

Till fikat öppnade pappa alla fina presenter som jag fått. Vid det här laget hade jag somnat på mamma. Jag sov genom hela presentöppningen och skönt var det :)
Jag fick så fina saker. Det var så mycket så jag orkar inte räkna upp dem alla. Ska be mamma ta lite kort på dem sen.

Nu är vi hemma. Jag och mamma har lagt oss i sängen. Pappa, storebror och farbror bastar. Farmor skjutsar hem sina föräldrar. Vi är rätt så trötta efter denna fina dagen.

TACK till alla ni som kom och TACK för det jättefina presenterna :) TACK även till er som hjälpte till att städa undan efteråt. Ni vet vilka ni är ❤️

Hoppas din dag vart toppen och att DU mår bra.

Sov så gott när du ska sova.
Kramar Elsa och Mamman ❤️

20140329-191616.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Tack för att vi fick komma på ditt fina dop, Elsa! Du var så duktig. Hoppas att ni får det superbra i Åre. Kram Lena och Axel