En överraskningsdejt – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

En överraskningsdejt

I lördags hade Pau planerat en hemlig dejt med mig. När jag säger hemlig har alla jag pratat med trott att jag ska dejta någon annan. Men  nej, aldrig! Det är hon som har ordnat en överraskningsdejt åt mig för att fira vårt första år som sambos.

Jag hade ingen aning om vart vi skulle. Det enda jag visste var att vi skulle ner till stan och ta 17:24 bussen att jag skulle va finklädd och ta på mig hörapparaterna. Det var mycket spännande. Hon är bra på att hålla hemligheter min Pau.

Vi gick från busshållsplatsen genom stan och jag såg Mc Donaldsskylten och så sa jag: Ska vi till Donken? Hon sa Nej men vi ska till hemköp! Och då sa jag: Ska vi på bio! Med världens leende. Jag älskar att gå på bio. Paulina är inte lika förtjust i att gå på bio som jag är.  Hon hade bokat filmen vi gick in i salong 5 och hon frågade: Har du kommit på vad vi ska se än?

Ingen aning svarade jag och hon sa: Bohemian Rapsody. Jag var helt säker på att den hade slutat gå så jag blev så glad. Filmen var helt fantastisk. Sedan dess har vi både gått och sjungit Queen här hemma. Den är verkligen så bra. Dels för att den handlar om hur svårt det är att gå utanför normen. Att ta steget från streight till gay. För han var ju gift med en kvinna innan fick jag lära mig i filmen. Den där ångesten med vad ska alla säga? Hur gör man? Hur kommer alla reagera. Porträtterandet av ångesten var verkligen bra. Jag tyckte så mycket om den och så ville jag gärna se den igen.

Jag hade på mig hörapparaterna en liten stund för att det var något brus i teleslingan som förstörde hela upplevelsen så efter bion gick jag och sa till personalen att de gärna får starta om teleslingan. För besväret fick jag en ny biobiljett. Jag tänkte mer på att någon annan med värre hörselskada än mig skulle kunna njuta av filmen. För vilken film. Det är nog en av de bästa filmerna jag någonsin har sett.

Efter det gick vi till Pinchos och åt. Det var så gott. Jag tycker verkligen om Pinchos. Dels för att de har så många äggfria alternativ. men också för att man kan bestämma sig för smårätter så att man får det man är sugen på.  Först tog jag en alkoholfri drink med jordgubbsmak. Den var så god !Jag åt räkor, kamben med sydkoreansk touch, vitlökschampinjoner och dumplings. Det var så gott. Paulina åt kycklingspett, vårullar, räkor och sötpotatis. Sedan delade vi på en efterrätt som jag trodde skulle va gudomlig. men det var den inte. Deras veganska chokladmousse var inte min grej. Det var nått med de salta popcornen som inte var en hit. Kanske tycker någon annan det men jag tyckte inte det var så gott. Men allt annat var fantastiskt. Vi träffade en av mammas bästa kompisar där och det var så roligt att se henne igen.  Pau stressade mig lite och sa att vi måste gå 21:50 senast. Så vi fick skynda oss. Sedan gick vi vidare på stan och in på Olearys och där mötte hennes mamma och bror upp oss och vi spelade bowling.

Jag förlorade som vanligt. Eller ja, jag har bara spelat två gånger och antingen så får jag strike eller spare, eller så åker jag av banan med klotet. Finns liksom inget alternativ för mig i bowling. Men det är verkligen så kul att bowla. Efter bowlingen var slut fortsatte kvällen och vi, hela hennes familj dansade och pratade och hade kul. Jag träffade även en av Paus kusiner som arbetar som vakt på Olearys. Sedan tog vi bussen hem. En av våra vänner Malin var ute och gick med Atlaz så det kändes väldigt skönt att slippa tänka på att passa honom under kvällen. Det var verkligen fantastiskt.

 

 

Kvällen fortsatte med dans och prat i mysiga soffor på Olearys och vi kom hem någon gång efter 2.00 på natten. Det var verkligen så mysigt och jag hade världens finaste kväll!

Jag är så glad att hon gjorde något så romantiskt för mig och det var så kul att få bli överraskad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.