10 years challange – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

10 years challange

På instagram finns det nu en challange där man ska visa hur man såg ut för 10 år sedan och nu. Jag valde ett kort från Mallis som mamma har tagit på mig.

Jag tänker på att 2009 då hade jag inte gift mig än med mitt ex. Jag var också ryggfrisk. Jag bodde i Västerbotten på en gård och hade en hund som hette Jenna. På 10 år har jag alltså hunnit gifta mig, skilja mig, fått fem diskbråck, opererat mig fyra gånger, 3 gånger för ryggen och en annan, jag har hunnit flyttat från Vindeln till Västerås till Karlstad. Jag har fallit pladask för en kvinna och kommit på att jag är gay. Jag har även på 10 år gått en utbildning  och tagit en fil.kand. i Pedagogik, HR och ledarskap och organisation och haft ett jobb som jag fullkomligt älskade. Eller ja, det där med skilja sig, jobb och gay har ju egentligen bara varit under 4 år då. Jag har blivit sambo och förlovad med min Paulina och vi planerar bröllop.

Jag har på 10 år lärt mig rätt mycket om mig själv. Sedan 2016  har jag lärt mig enormt mycket om mig själv. Jag har insett att jag bara blir vackrare med åldern. Inte bara fysiskt utan jag gillar den person som jag faktiskt är. Jag tycker om min omtänksamhet. Jag gillar att jag kan säga ifrån mer. Jag gillar mig nu. Det gjorde jag inte 2009.

Oj vad jag inte tyckte om mig själv 2010 och 2009.  Jag har alltid skämts för min kropp. Jag har inte varit bekväm. Paulina får knappt ta på min mage även om jag blir bättre där. Hon är lite nyfiken på mina armar och min mage så där eftersom jag inte är så bekväm med dem. Jag har verkligen lidit av dåligt självförtroende. Likadant i kärlekslivet. Jag har tagit första bästa. Alltid, utan att egentligen gett mig själv rätten att reflektera över hur jag vill ha det och hur jag vill leva.

Nu ger jag mig själv den rätten. Rätten att fråga mig hur jag vill må och känna, ha det och leva mitt liv. Jag ger mig själv rätten att agera istället för att reagera på det som händer runt omkring mig.

Tänk vad 10 år kan göra. Tänk vad 3 år kan göra. För det är egentligen under de tre sista åren som jag verkligen börjat leva. 2016 förstördes mitt hjärta. 2017 tog jag examen, skilde mig, flyttade till eget, träffade kärleken i Paulina, 2018 flyttade jag till Karlstad, blev sambo med Paulina och vi blev med hund, förlovade oss och flyttade till större lägenhet och jag skaffade bil. 2019 tänk vilket år. Tänk vad jag levt.

Vi får väldigt ofta höra att det går väldigt fort för oss, mig och Paulina att vi springer istället för att gå. Att vi verkligen gör massor jämt och ja, det kanske vi gör. Men jag har spenderat många år av mitt liv med att vänta på andra och vänta på att bli frisk och vänta på vård och vänta på omständigheter så nu väntar jag inte längre. Nu lever jag.

Det är som Lill Babs säger

Leva livet, nu ska jag leva livet, jag leva livet. De ska få se vem de roat sig med!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.