Valet jag aldrig haft… – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

Valet jag aldrig haft…

Lucka nummer 16: ” Valet jag aldrig haft…”

Jag har aldrig haft valet att ge upp när det kommer till min kropp. Jag är ju som sagt ryggsjuk. Jag kan inte bara lägga mig ner och dö för att jag har kroniskt ont. Innan jag fick min steloperation som jag fick slåss för att få, men det är en annan historia, så ville jag dö. Jag sa det till mig själv. Blir jag inte bättre av den här steloperationen så hoppas jag att jag förblöder på operationsbordet. Vilket jag nästan gjorde. Men jag dog inte.

Jag har inte haft ett val de senaste åren att bara lägga mig ner och ge upp. Jag måste gå upp fast jag har så himla ont. Jag har valt att vara nästan helt medicinfri. Jag äter vitaminer, tar ibland panodil och sedan har jag en tablett som är en snällare variant av Naproxen, som är bra för magen men dum mot värken. Den tar jag inte alltid utan bara när jag verkligen behöver. Tanken är att jag ska ta den varje kväll. Men jag är envis, jag vill leva medicinfritt.

Jag har aldrig haft ett val med min kropp. Jag har bara ett val hur jag hanterar den, hur mjuk säng jag sover i och hur jag ser på livet.

Jag är rätt envis av mig. Jag tänker alltid att jag ska allt visa er! Det har jag alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Det som är jobbigt att vara sådan är att det är svårt att inse när man ska ge upp.  Kasta in handduken och skita i allting. För man vill ju så väl( eller jag vill ju så väl).  Jag ger inte upp så himla lätt.  Jag har börjat bli bättre på att lyssna på min kropp. Jag har försökt sluta stressa och mår min kropp väldigt dåligt så har jag börjat vara sjukskriven när jag är sjuk. För jag har tidigare varit en person som aldrig tillåtit mig vara sjukskriven. Men nu lyssnar jag mer. För min kropp kräver det.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.