När jag valde min utbildning (eller struntade i att plugga…) – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

När jag valde min utbildning (eller struntade i att plugga…)

Lucka nummer 15:

Oj nu är jag snart ikapp, bara 3 nummer kvar.

 

Jag började studera för 9 år sedan. Egentligen ville jag bli socionom men jag blev ju urpratad ur det hela) så i hemlighet sökte jag in till det som då hette Växjö Universitet men ett år senare blev Linnéuniversitet på deras ledarskap och organisationsprogram. Jag lämnade in mina betyg i smyg. Man skulle ha ett bevis som sa att man hade arbetat heltid i minst 5 år och jag hade lämnat in till min arbetsgivare i kommunen.  Så jag fick ett intyg att jag arbetat heltid under 7 år totalt när hon räknade ihop alla mina olika arbetsgivarintyg. Jag skickade in och så blev jag antagen och jag tackade ja. Jag bokade hotell och tågbiljetter i smyg och sedan sa jag åt min exman: Jag har tackat ja till en utbildning i Växjö. Den är på halvfart och på distans med fysiska träffar en gång i månaden. Han försökte få mig att inte gå men jag sa: Det är försent. Jag har redan bokat allt och så åkte jag. Jag arbetade heltid och pluggade deltig

2010 skadade jag ryggen och blev sjukskriven för 5 diskbråck. Jag trodde att eftersom skolan var mitt intresse och att jag inte tog någon CSN för den. Jag förstod inte att jag inte fick studera för min mamma fick studera under en behandling så jag antog att jag också fick det. Men det fick jag inte för försäkringskassan. Det var precis när de gjorde om alla regler och man kunde bli utförsäkrade och så där. Så jag fick hoppa av skolan.

2012 blev jag varslad från jobbet som undersköterska. Det var för att min rygg var paj och jag hade opererat den vid det tillfället 2 gånger, det blev tillslut 3 ryggoperationer. Jag blev då inskriven på arbetsförmedlingen i Västerås och fick gå en löne- och ekonomiassistentutbildning på Lernia. Efter det opererade jag ryggen en tredje gång och så blev jag så bra att jag valde att börja plugga. Jag slängde in en sen anmälan och blev antagen efter kursstart på pedagogik 1-30 sedan blev det hela 90 hp pedagogik mot arbetslivet och jag tog en fil.kand inom pedagogik , HR och ledarskap och organisation.  Jag har helt enkelt byggt min egen utbildning. Jag har fått varje jobb jag sökt efter det och jag verkar ha rätt erfarenheter just nu för det som arbetsmarknaden söker. Jag är så himla stolt över mig själv. Att jag tog examen och studerade så många år för att bli klar. Jag är stolt över mig själv. Så himla glad.

Det blir en del av Kajsons Julkalender.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.