” Ett vägskäl jag är rädd för” – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

” Ett vägskäl jag är rädd för”

Lucka nummer 8:

Oj, men alltså den här Julkalendern ger ju tid till eftertanke och reflektion. Det jag är rädd för är att inte kunna bli mamma och föda barn. Jag vet att jag har fått 13 års fertilitet tillbaka genom att jag är 35 och Paulina är 22 år. Det ger mig mer tid. Men det skulle vara så häftigt att få bära ett barn, känna det under hjärtat och få vara där genom en födsel.  Okej, födseln kanske jag inte riktigt känner för, jag vill ha kejsarsnitt.  Jag skulle gärna vilja bära ett barn. Jag längtar verkligen efter att bli mamma. Det var en av sakerna som jag var supertydlig med mot Paulina när vi träffades. Jag sa: Jag vet att du är ung. Men jag vill bli mamma och kör vi så kör vi ordentligt annars är vi vänner. Hon valde att köra med mig. Jag förstod inte att hon så gärna ville bli mamma själv fören hennes vänner kom med den informationen. Jag är ledsen. Men jag trodde inte riktigt på det fören då, i en trapp på en fest när de andra rökte och jag “tog luft”. Jag röker nämligen inte. Det var då jag kände hon säger det inte bara för att hon är kär. Hon säger det för att hon verkligen vill. Hon vill verkligen bil en mamma hon med. Ja, jag vet. Jag borde ha litat på hennes ord där. Men jag har blivit bränd förut.  Det är synd att hon får lida för min historia.

Nåväl nu vet jag att hon är lika på som mig. Hon och jag sätter oss in i och förbereder på vårt sätt. Hon är fantastiskt på det sättet.

Men jag är ändå rädd. Rädd att Danmark ska säga: Nej, du får inte bära. Det blir hon som får bära. Det gör egentligen inte så mycket men jag skulle gärna vilja ha chansen att känna det där pickande hjärtat inom mig. DNA Spelar inte mig någon roll. Men åh som jag kommer älska den där ungen vår.  Jag vill så gärna bli mamma. Och ja, då kanske man skulle förstå det här med att “ta tag i träningen” och “övervikten”. Men samtidigt är jag så himla trött på att hetsa kring mat och utseende och jakten på vikten.  De kan ju lika gärna säga nej till mig på grund av min kropp. Jag har opererat min rygg 3 gånger, jag har en bensjukdom som är en superkraft som gör att jag aldrig kommer bli benskör och jag kan säga att jag har tjock benstomme på riktigt. De kan säga nej på grund av att jag som anser att jag är frisk har sjukdomar. Det kanske inte är vikten. Det kanske är att det tycker jag är sjuk. Fast jag tycker jag är frisk.

Så det är ett vägsjäl jag är rädd för.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.