” Mitt svåraste beslut i livet” – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

Annons

” Mitt svåraste beslut i livet”

Lucka nummer 5: ” Mitt svåraste beslut i livet”

Oj, det här är så svårt.  Det här är egentligen inget jag vill skriva om och jag ska försöka göra det så respektfullt som möjligt till mitt ex. Det här är verkligen jobbigt.  Det absolut svåraste beslut jag någonsin har varit tvungen att ta var att lämna min 13 år relation till min exman. Vi var tillsammans i 13 år och gifta i 7 år. Vi blev ihop när vi var 20 och skildes vid 34.  Att fatta beslutet att lämna var något som tog tid. Det var inte något jag gjorde enkelt. Det tog flera års tid. Det började nog redan  många år innan 2016. Men det var då som hela livet gick sönder. Hela jag gick sönder och jag insåg att det var inte för oss. Vi skilde oss 2017.

Jag spenderade så många nätter, dagar, promenader med att gråta. För att jag hade insett att han och jag var inget bra för varandra. Han och jag höll varandra tillbaka och hindrade oss ifrån att leva det liv som var menat för oss som individer. Inte som par.  Han ville verkligen inte skiljas och sa att han kunde ändra sig. Men jag kände att jag ville inte att han skulle behöva leva endast på mina premisser. Han behövde också få leva det liv som han vill leva. Inte bara det liv jag vill leva. Jag kunde inte göra så mot honom. Precis som jag inte kunde stanna kvar för hans skull. Man kan inte begära av en människa att han ska gå emot sina värderingar. Då är det bättre att båda hittar en ny som har samma värderingar som en själv och vill leva samma liv som en själv vill leva.

Idag har både han och jag gått vidare. Han har en ny och de är förlovade. Jag är verkligen glad för hans skull. Precis som jag har en ny och är förlovad med henne.  Men det var så svårt, orsakade så många tårar och jag fick på ett sätt göra slut med min bästa vän sedan 13 år. Jag saknar inte det vi var. Jag vill inte ha tillbaka honom men jag sörjer det som var ändå.

För det var inte så länge sedan vi skilde oss. Vi har båda kommit lång väg efter det. Hittat nya, Jag tror att vi verkligen var färdiga med varandra och det var därför vi hittade nya så fort. Att vi hade gått vidare redan innan. Annars skulle det inte kunnat gå så fort att vi båda lever i nya förhållanden som vi gör idag.

Och på ett sätt, även om jag är trasig inombords så är jag oerhört tacksam över skilsmässan. För den har gett mig en inre styrka om vem jag är. Den har gjort att jag har definierat mina värderingar om hur jag vill leva mitt liv. Den har gjort att jag träffade Paulina och vi har Atlaz tillsammans, planerar bröllop och barn tillsammans. Men vad den gjorde ont att gå igenom och vad det var svårt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons