Recept- Havrescones – Ellinor Westh
ellinorwesth

Ellinor Westh

Recept- Havrescones

Jag gillar att baka och jag bakar alltid äggfritt då jag verkligen inte tål ägg. Alla i min närhet blir lidande om jag får i mig ägg. Inklusive mig. Men scones är ju en bra sak att baka då det är äggfritt. Jag gillar scones som inte har fil och bara vetemjöl i sig utan jag gillar dem med havregryn och mjölk. Det blir en rundare smak.

8 portioner:

4 dl vetemjöl

4 dl havregryn

1 tsk salt

1,5 msk bakpulver

100 gram smör

3 till 4 dl mjölk.

Sätt ungnen på 225 grader.

Blanda havregryn, vetemjöl, salt, bakpulver i  en bunke, skär tunna bitar av smör/margarinet och blanda ihop och ha sedan i mjölken. Blanda smeten och  forma till bullar. Jag brukar göra ca 8 stycken men de blir rätt stora då, på en bakplåt med bakplåtspapper. Skär ett snitt som ett kors och grädda i 15-20 minuter i ugnen.

Detta är gott. Speciellt när de hunnit svalna lagom mycket så att smöret är lite varmt när man äter dem.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ellinorwesth

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.